3

In 2020 heb ik Neurofeedbacktraining gevolgd bij Brein en Welzijn in verband met post traumatische klachten na een val van de trap. Er bestond het vermoeden van een verwaarloosde schedelbasisfractuur. Naar mijn medische geschiedenis werd niet werkelijk geluisterd. In eerste instantie waren de resultaten van de training zeer goed en waren de medewerkers betrokken. Susan Bertram, eigenaresse van de praktijk, nam vervolgens de  beslissing om de Neurofeedbacktraining te wijzigen hetgeen direct al onprettig aanvoelde in mijn hoofd.

Lang verhaal kort: door de Neurofeedbacktraining is het oude letsel en de schedelbasisfractuur getriggerd.  Twee maanden lang ben ik doodziek geweest van een hersenschudding die ‘spontaan’ is ontstaan door de Neurofeedbacktraining. Met ziek wordt, kort samengevat, bedoeld: non-stop niet slapen, rechterkant lichaam dat wegvalt, trillen op bed, niet eten, hoofd niet rechtkrijgen en kots- en kotsziek zijn.

Meerdere specialisten heb ik gesproken. De QEEG gegevens zijn geanalyseerd. Geconcludeerd wordt dat de hogere hersengebieden zijn overgetraind waardoor de lage gebieden niet mee konden komen. De problemen zitten bij de hersenstam en de kleine hersenen. Het immuunsysteem is getriggerd door de Neurofeedbacktraining en zeer ernstig verzwakt geraakt.  

Anderhalf jaar na dato lijd ik nog altijd onder de ernstige neurologische gevolgen: Duizeligheid, een beschadigde oogzenuw, tongzenuw, vestibulaire stoornissen, motoriekstoornissen, zenuwstoornissen, afasie en een beschadig parasympathisch zenuwstelsel. Ik heb bij Brein en Welzijn 2370 euro neergelegd voor een professioneel veroorzaakte hersenschudding.

Van enige klantvriendelijkheid, opvang, snelle diagnostiek bij Brein en Welzijn was geen enkele sprake. De gemaakte kosten in de anderhalf jaar hierna waren 7000 euro. Ik ben alleen maar achteruit gegaan na de Neurofeedbacktraining. Kortom: mijn ervaring bij Brein en Welzijn is bijzonder slecht geweest waarbij mijn gezondheid serieuze schade heeft opgelopen.

Het professionele antwoord van Brein en Welzijn was: “Wij weten niet wat er is gebeurd.”

Hier vind je de mails die verzonden zijn aan Brein en Welzijn. Brein en Welzijn heeft geen enkele reactie gegeven en heeft mij in de kou laten staan

Brein en Welzijn, het contact.

Uitgebreide versie

Hier kun je de details lezen over mijn ervaringen die ik heb opgedaan met de Neurofeedbackpraktijk Brein en Welzijn, gevestigd te Enschede. Alsmede de verklaring waarom mijn klachten na de Neurofeedbacktraining ernstig zijn toegenomen. Brein en Welzijn ontkent alles vanzelfsprekend 🙂 Je mag het met mijn verhaal doen.

In mei 2020 arriveerde ik bij de praktijk Brein en Welzijn te Enschede voor Neurofeedbacktraining. Ik startte met de klachten spierspanningen, vermoeidheid en emotioneel onevenwichtig zijn. Mijn fijne motoriek deed het niet goed. Het vermoeden bestond dat ik last kon hebben van de nawee-en van een hersenschudding een val van de trap die ik ooit gemaakt heb en met mijn achterhoofd op een scherpe punt ben beland. Zeer waarschijnlijk ligt hier de aard van mijn niet (h)erkende hersenletsel. Jaren lang liep ik al rond met post traumatische klachten die vooral psychosomatisch van aard zouden zijn. Er was het vermoeden van een verwaarloosde schedelbasisfractuur.

De resultaten van de Neurofeedbacktraining waren zeer goed !

Zowel ik zelf als de medewerkers van Brein en Welzijn waren ontzettend enthousiast over de resultaten. Beter slapen, verfijnde motoriek, gelaatskleur die verbeterde, minder opgefokt, rustig denken, rust in mijn lichaam en emotioneel in evenwicht. 

 

Neurofeedback

Neurofeedback is een prachtige techniek om klachten op fysiek en psychisch niveau te verbeteren. Het wordt o.a. ingezet voor

 • ADD / ADHD
 • Burn-out
 • Slaapproblematiek
 • Stemmingsproblemen
 • Dyslexie
 • Hyperactiviteit
 • Epilepsie
 • Concentratiestoornissen
 • Whiplash
 • Hersengerelateerde aandoeningen

Ieder brein produceert hersengolven. De hersengolven zorgen voor de communicatie tussen verschillende hersengebieden. Net zoals bij de bloeddruk en hartslag moeten deze golven binnen bepaalde waardes vallen. Wanneer hersengolven buiten deze waardes vallen, communiceren de verschillende hersengebieden onvoldoende efficiënt met elkaar. De hersenen zijn als het ware uit balans. Door middel van Neurofeedbacktraining kun je deze hersengolven binnen de normale waardes laten vallen waardoor klachten verbeteren.

Neurofeedbacktraining kan ik aanraden, mits de Neurofeedbacktraining zorgvuldig wordt uitgevoerd. Neurofeedback Neuroptimal is een moderne Neurofeedbacktechniek waarbij alle hersengebieden gelijktijdig worden getraind. Hierdoor is er geen risico op overtraining van hersengebieden.

 

Wijziging van de Neurofeedbacktraining

Na 8 Neurofeedbacktrainingen werden de hersengolven gewijzigd. Ik werd direct onrustig en koppelde dit dan ook terug naar Brein en Welzijn.  Ik kreeg te horen dat ze de Neurofeedbacktraining hadden gewijzigd omdat ze mijn brein terug willen Neurofeedbacken naar de waarden en normen van een Normaal Brein.

Ik gaf aan dat de gevolgen van de Neurofeedbacktraining niet goed voelden voor mij. In overleg heeft Brein en Welzijn de oude Neurofeedbacktraining weer aangehouden. Wel zeiden ze dat ze vroeg of laat de andere Neurofeedbacktraining weer zouden toepassen. Ik heb gezegd dat ik hier mee akkoord ging met de belofte dat, wanneer het echt niet goed voelde voor mij, ik zo snel mogelijk een corrigerende Neurofeedbacktraining zou kunnen ontvangen. Op 3 juli nam ik, ruim op tijd, contact op met Brein en Welzijn om te zeggen dat het niet goed voelde. Ondanks de eerder gedane belofte kon ik deze dag niet terecht bij Brein en Welzijn, door onderbezetting, voor een herstellende


Brein en Welzijn, het contact.

Laten we het simpel houden: Wanneer je een brein kan corrigeren naar een goede stand is het ook mogelijk om een reeds beschadigd brein in een foute stand te brengen. Doe er een schepje hersenletsel extra er bovenop, dan kan het verschrikkelijk fout gaan.

Brein en Welzijn toonde uit zichzelf geen enkele belangstelling en nam geen contact op. Tijdens een persoonlijk gesprek, dat ik nota bene zelf moest aanvragen, met de eigenaresse Susan Bertram mocht ik vernemen:

“Wij weten niet wat er is gebeurd. Waarschijnlijk heeft jouw Brein ooit schade opgelopen.”

Nader onderzoek

Na nader onderzoek van mijn zijde, contact met Neurofeedbacktrainers, soorten Neurofeedbacktrainingen, protocollen werd mij volkomen duidelijk dat Brein en Welzijn het hersenletsel heeft getriggerd door overtraining van hersengebieden. 

Het reeds aanwezige hersenletsel is getriggerd en ernstig toegenomen door de zeer zware hersenschudding van 2 maanden. Er zijn hersengebieden getraind waardoor de lage gebieden niet mee konden komen. De problemen zitten bij de hersenstam en de kleine hersenen. Het immuunsysteem is getriggerd door de Neurofeedbacktraining en zeer ernstig verzwakt geraakt. Hierdoor zijn ernstige problemen ontstaan met bewegingsstoornissen.

 

Door het protocol van de Neurofeedbacktraining te wijzigen is de hersenschudding ontstaan.

Vanzelfsprekend valt er niets te bewijzen. Brein en Welzijn doet alsof hun neus bloedt.

Ruim op tijd heb ik de slechte gevolgen gemeld bij Brein en Welzijn. Dit kan je lezen in  de verzonden mails aan Brein en Welzijn, het contact. Brein en Welzijn heeft geen enkele reactie gegeven op de verzonden mails.

Voor mij staat 100 % zeker vast dat de oude schedelbasisfractuur is getriggerd door de Neurofeedbacktraining bij Brein en Welzijn. Brein en Welzijn gaf geen enkele reactie toen ik vertelde over een CT scan die ik had laten maken en dat er mogelijk sprake zou zijn van een schedelbasisfractuur.

Van een medewerker kreeg ik, nota bene, te horen: “Jij geeft ons toch niet de schuld van de klachten?” Terwijl ik zo ontzettend dood- en doodziek was. Ik was er geen eens toe in staat om te reageren door de ernst van de hersenschudding.

Hoe goed kan een psychologenpraktijk zijn in de behandeling van klachten en luisteren naar de feedback cliënten ? Het ergste was dat ik vanuit meerdere kanalen te horen kreeg dat deze praktijk niet bepaald goed bekend stond. 2 Neurofeedbacktrainers die cliënten van hen hebben overgenomen. Weer iemand met NAH dat de praktijk Brein en Welzijn ook niet goed bekend stond.

 

Trachten te herstellen

Aanvankelijk had ik nog goede moed, nadat ik de hersenschudding had opgelopen, om te herstellen. Volgens de woorden van Brein en Welzijn is alles terug te Neurofeedbacken. Ik heb van alles geprobeerd om weer op het niveau terecht te komen voor de foutief verlopen Neurofeedbacktraining. Ik heb zelf Neurofeedbackapparatuur aangeschaft.

Twee maanden zeer ernstige hersenschudding gaat je niet in de koude kleren zitten. De post-traumatische klachten zijn zeer verergerd. Mijn hoofd en zenuwstelsel heb ik sindsdien niet meer rustig gekregen. De rechterkant van mijn lichaam is vele malen doffer gaan aanvoelen en de oogzenuw is zwaar beschadigd. En hoe weet je dan dat een oogzenuw beschadigd is ? Simpel. Het rechteroog kreeg ik niet meer gefocussed en lag te flipperen in de oogkas. De tong heeft maanden lang scheef in mijn mond gelegen.

Na de Neurofeedbacktraining ben ik alleen maar in zeer ernstige ups en downs beland. Ik ben nooit meer zo goed geworden als voordat ik startte aan de Neurofeedbacktraining bij Brein en Welzijn.

Twee maanden hersenschudding boven op een al beschadigd brein was de nekslag

De schade was volbracht

Achtereen volgens heb ik de volgende therapieën geprobeerd:

 • Neurofeedback Neuroptimal (Hierbij worden alle hersengebieden gelijktijdig getraind waardoor er geen gevaar is op overtraining van hersengebieden)
 • Osteopathie
 • Chiropractie
 • Natuurgeneeskundige therapie 
 • Orthomoleculaire supplementen 
 • Acupunctuur
 • Bioresonantie 

 

Gebitsfoto

Eind 2020 is een gebitsfoto gemaakt. Op onderstaande foto zie je een opstuwing bij de ondertanden en de botwerking. Exact op de plaats waar ooit de schedelbasisfractuur is geweest. Hier is iets vreemds te zien in de botstructuur. De schedelbasisfractuur, die wel gemeld is bij Brein en Welzijn, is nooit erkend geweest. Omdat het niet zichtbaar was op de CT Scan. Logisch. Botstructuur heelt na verloop vann tijd. De schedelbasisfractuur is wel genoemd geweest en in de Neurofeedbacktraining heeft Brein en Welzijn nooit rekening gehouden met de werking en de spanningslagen in mijn schedel die opgebouwd konden zijn door deze oude fractuur. De spanningen in de schedel zijn extra opgebouwd waardoor de hersenschudding kon ontstaan.

Van andere Neurofeedbacktrainers mocht ik vernemen dat er wel degelijk rekening gehouden moest worden met de spanningen in mijn schedel tijdens de Neurofeedbacktraining. Hiernaast hoorde ik dat het noodzakelijk is om orthomoleculaire medicatie in te nemen wanneer hersenletsel wordt behandeld.

Brein en Welzijn, een professionele Neurofeedbackpraktijk, vond het voldoende om mijn hersenen terug te Neurofeedbacken naar de waarden en normen van een Normaal Brein. Alle informatie heb ik tijdens de intake zorgvuldig gegeven. Er werd niet geluisterd.

 

 

Neurologische klachten 

Anderhalf jaar na dato worstel ik dagelijks met de volgende ernstige neurologische klachten

 • Dansende ogen, mijn rechteroog draait telkens naar binnen. Als mijn rechteroog wel goed functioneert dan functioneert mijn linkeroog niet goed. De samenwerking tussen de ogen verloopt niet meer goed. Sinds de hersenschudding kijk ik door 2 cirkels die elkaar overlappen ipv 1 cirkel. Ik heb last van visuele stoornissen
 • Bolle ogen. Een hoge druk achter mijn ogen De oorzaak zit niet mij mijn schildklier maar bij een soort van rare opstuwende druk achter in mijn nek en zenuwstelsel
 • Problemen met de balans van mijn hoofd. Mijn hoofd krijg ik gewoon simpelweg niet meer goed recht op. Er is altijd een afwijking naar links toe.
 • Het zenuwstelsel is totaal over de kop. Ik krijg mijn zenuwstelsel niet rustig gewoon. Iedere keer verschuiven de klachten. Altijd is er een rare trilling in mijn lichaam
 • Coördinatiestoornissen
 • Slecht slapen, geen diepe slaap meer bereiken
 • Nekklachten, prikkeldraad in mijn nek
 • Doodmoe, niet goed wakker worden overdag, versuft zijn. Niet eerder gehad in deze mate !
 • Hersenmist

 

 • Fijne motoriek die nog meer kapot is gegaan
 • Een raar dof gevoel in de rechterkant van mijn hoofd. Blijvende problemen met de rechterkant van mijn lichaam. Nooit eerder gehad in deze mate !
 • Problemen met coördinatie hoofd, hoofd wijkt af naar links
 • Stotteren. De woorden zitten in mijn hoofd maar ik krijg ze er niet uit. Terwijl ik eigenlijk heel ad rem ben. Dit is enigszins verbeterd, bij grote vermoeidheid treedt het nog altijd op
 • Totaal geen ontspanning meer in mijn lichaam
 • Concentratiestoornissen
 • Evenwichtsstoornissen

 

 • Problemen met lopen, de motoriek bij mijn benen verloopt niet goed
 • Het gevoel van een mokerhamer achter in mijn nek
 • Cognitieve stoornissen
 • Immuunsysteem dat een blijvende klap heeft gehad
 • Te veel druk zetten met mijn handen en vingers
 • Vestibulaire stoornissen, evenwicht is verstoord. Nooit eerder gehad in deze mate !
 • Mijn tong die niet meer recht in mijn mond ligt (beetje stom uitgedrukt). Nog nooit eerder gehad !
 • Temperatuurswisselingen, niet te wijten aan de overgang. Maar wel te wijten aan slechte werking van het parasympatisch zenuwstelsel
 • Cijfers omwisselen
 • Afasie. Nog nooit eerder gehad !
 • Coördinatiestoornissen.
 • Ernstige klachten bij mijn onderkaak
 • 9 slechte dagen en 1 dag een goede dag. Nooit eerder gehad in deze mate !

In ieder geval ben ik er niet toe in staat om normaal te functioneren en ben er vele malen slechter aan toe voordat ik startte bij Brein en Welzijn. Het sociale leven van mij is helemaal naar de knoppen. Het jaar 2021 heb ik in een  wazige staat doorgebracht. Begrip vraag ik niet meer aan de omgeving. Want de gevolgen NAH is niet te vatten gewoon. Beter wordt het absoluut niet. Inmiddels contact gehad met meerdere NAH Lotgenoten en zij lopen tegen dezelfde zaken aan als ik zelf.

 

 

Wanneer je het in het midden zou houden of de hersenschudding dan wel of niet veroorzaakt is geweest door de Neurofeedbacktraining kan geconcludeerd worden dat Brein en Welzijn is tekort geschoten op de volgende punten:

 

 • Brein en Welzijn heeft de keuze gemaakt mijn brein, volgens protocol, te trainen naar een Gemiddeld Brein. Uit de anamnese kan geconcludeerd worden dat ik een beschadigd brein heb. Door uit te gaan van een Gemiddeld Brein zijn onjuiste keuzes gemaakt hetgeen heeft geleid tot een ernstige disbalans vanaf 4 juli 2020

 

 • Brein en Welzijn is de toezegging niet nagekomen om op korte termijn een remmende Neurofeedbacktraining te geven in het geval een stimulerende Neurofeedbacktraining niet goed zou verlopen

 

 • Brein en Welzijn denkt niet mee met de cliënt. Een optie was geweest een tweede EEG te maken. Het is aannemelijk dat de EEG andere waarden zou vertonen dan bij aanvang van de Neurofeedbacktraining. Een nieuwe EEG had extra informatie kunnen geven. Brein en Welzijn heeft geen nieuw behandelplan opgesteld na de ernstige disbalans

 

 • Brein en Welzijn heeft geen reactie gegeven op de mails d.d. 3, 5, 8, 11 en 12 juli 2020. De sociale begeleiding en communicatie met cliënten is minimaal of niet aanwezig. Er lijkt een gebrek aanwezig te zijn hoe om te gaan met cliënten met hersenletsel en de (onzichtbare) gevolgen

 

 • Brein en Welzijn heeft de onstane disbalans ernstig onderschat en geen deskundig advies kunnen geven m.b.t. hersenletsel en disbalans. Er lijkt gebrek aan (medische) kennis aanwezig te zijn m.b.t. de behandeling van hersenletsel

 

 • Brein en Welzijn lijkt regelmatig onderbezet te zijn gezien het feit dat er regelmatig geen plek is en mensen op een wachtlijst worden geplaatst. Dit heeft invloed op de zorg van cliënten en de kwaliteit van de Neurofeedbacktraining

 

 • Brein en Welzijn heeft de uitspraak dat ik fysiek hoog sensitief ben genegeerd en niet serieus genomen

 

Emotionele schade en de communicatie

Verbijsterd ben ik geweest hoe Brein en Welzijn er toe in staat is gebleken om een cliënt volledig ontredderd en wanhopig aan te laten modderen met de gevolgen van de Neurofeedbacktraining.

Er is geen enkele reactie geweest tot op heden vanuit Brein en Welzijn met alleen maar de zin: “Wij weten niet wat er is gebeurd.”

Naar mijn mening mag een psychologenpraktijk geen toestemming hebben om mensen te Neurofeedbacken met hersenletsel omdat medische kennis absoluut niet aanwezig is.

Ik heb het vermoeden dat Brein en Welzijn geen flauw benul er van hebben wat ze hebben aangericht met de Neurofeedbacktraining en de ontstane klachten zeer ernstig hebben onderschat.

Je ziet een groot gebrek aan communicatie en contact met cliënten.

Tijdens een Neurofeedbacktraining was er ook geen tijd om te praten. Je werd achter de Neurofeedbacktraining geplaatst en binnen 25 minuten wordt je ook weer de deur uitgeschoven.

Prioriteit nummer 1 van Brein en Welzijn was zichzelf verdedigen.

Het kostenplaatje

Voor een foutief verlopen Neurofeedbacktraining bij Brein en Welzijn heb ik 2370 euro mogen neerleggen. De medische kosten die ik, in de anderhalf jaar mocht maken, zijn inmiddels 8000 euro geworden.

Goed ben ik nooit meer geworden

Vooraf aan de Neurofeedbacktraining had ik klachten mbt de motoriek en emotioneel onevenwichtig zijn. 

Na de hersenschudding heb ik anderhalf jaar ziekte, zware depressies, hersenmist en een zeer zware beschadiging aan de oogzenuw, tongzenuw, visuele stoornissen, slaapklachten mogen ervaren. Dit in een mate die er vooraf absoluut niet was. Hiernaast werd ik emotioneel zeer onevenwichtig van. Wie zou dat niet worden met deze fysieke klachten ? Als je lichaam volledig uit het lood is geslagen dan ben je emotioneel ook uit het lood geslagen. Twee maanden lang heb ik toen niet meer geslapen. Twee maanden lang liep ik volledig geshockeerd door het huis heen en heb geen enkele rust gekregen. Rillend lag ik op de bank beneden omdat ik mijn partner rust wou gunnen om te slapen.  Ik ben nadien nooit meer goed wakker geworden, niet meer helder in het lichaam. Constant overeind krabbelen en weer opnieuw in elkaar storten. Constant problemen met kijken, letterlijk het kijken. 

Ik deed mijn best om mijzelf beter te krijgen dus dan ga je maar lopen bedenken dat wandelen je goed zal doen terwijl het hele lichaam totaal uitgeput is. Dus je gaat wandelen want dat doet je goed. Nou, mooi niet dus . . . Wandelen doet goed wanneer je lichaam functioneert, dan kan je wat bijkomen van alles. Maar ook wandelen verliep op de wilskracht . . . Het niet mer bij het voelen kunnen komen van je fysieke lichaam simpelweg omdat je lichaam het niet doet ! Je komt gewoon niet bij van alles. Altijd prikkeldraad achter in je nek ! Er is geen rust meer te vinden en je wilt normaal worden, maar je wordt niet normaal. Omdat je hersenen en het lichaam het niet doen gewoon . . . 

Een ‘normaal mens’ slaapt. Een normaal functionerend mens doet zijn of haar  ding overdag. Emotioneel was mij ook iets ontnomen. Alsof er iets weg bij was gehaald van emotionele herkenning of emoties. Gewoon omdat mijn lichaam niet tot rust kwam.

Ik slaap gewoon niet meer sindsdien.

Hierbij laat ik buiten beschouwing dat ik anderhalf jaar lang niet goed heb kunnen functioneren en dat de fysieke en emotionele schade zeer groot is.

Inmiddels loopt via Franssen Juristen een juridische aansprakelijkheid. Franssen Juristen heeft mij tot op heden uitstekend bij gestaan. Tot op heden heeft Brein en Welzijn geen enkel fatsoenlijk antwoord gegeven en blijft Brein en Welzijn de grote afwezige in de communicatie.

Keer op keer zijn er grote medische fouten gemaakt waarbij ik ontkend werd. Iedere keer opnieuw heb ik gewezen op het oude hersenletsel bij de Huisarts, bij alternatieve therapeuten. Bij de alternatieve therapeuten werd het hersenletsel en de storingen in de motoriek duidelijk waargenomen. Maar de schade was volbracht.

Regulier valt er niets te bewijzen omdat hersenletsel zo goed als onzichtbaar is. Brein en Welzijn staat dus sterk.

Ik kan alleen maar mijn ervaringen delen.

Zelf denk ik dat Brein en Welzijn ook geschrokken is van wat er gebeurde tijdens de Neurofeedbacktraining. Ook denk ik dat ze geen enkel inzicht hadden in wat er gebeurd was met mijn hoofd.

Het kan gebeuren. Maar enige vorm van begrip was er niet. Ze gingen onmiddellijk in de modus van zichzelf beschermen.

 Ik vind het ontzettend verdrietig dat Brein en Welzijn er toe in staat is om zo om te gaan met clienten. Het is nog verdrietiger dat ze kennelijk geen weet er van hebben wat ze doen met Neurofeedbacktraining. Het enige dat Brein en Welzijn deed was zichzelf verdedigen en dat het niet kon komen door de Neurofeedbacktraining. Ze zeiden dat het hersteld kon worden. Het hersenletsel had zo goed voorkomen kunnen worden mits er op tijd was geluisterd naar mijn feedback. Zelf had ik absoluut niet kunnen bedenken dat door de Neurofeedbacktraining een loodzware hersenschudding zou ontstaan van 2 maanden. Dit is zo totaal funest geweest. Als ik dat had geweten op die vrijdagochtend had ik voor de deur gestaan bij Brein en Welzijn met de vraag om mij onmiddellijk een Neurofeedbacktraining te geven. Het is hierna zo ontzettend fout gegaan.

Uit pure wanhoop heb ik nog een stuk of 15 Neurofeedbacktrainingen gevolgd bij Brein en Welzijn om de schade te herstellen. Hier moest ik het volle pond voor betalen. Het hielp niet meer. Brein en Welzijn presteerde het zelfs nog om mij in de wachtrij te plaatsen. Dat was de druppel die bij mij de emmer deed overlopen.

Vriendelijk waren de medewerkers niet meer. Ik trof geïrriteerde medewerkers aan achter de knoppen aan met de vraag: ‘Is het nog niet beter?’ Hebben dan dit soort psychologen enigszins inzicht in herseneletsel ? Ik had de hoop om beter te worden toen ik de Neurofeedbacktraining ontving die in eerste instantie goed verliep. Achteraf na de Neurofeedbacktraining belandde ik in een toestand die je het beste kan benoemen als een ‘bewuste psychose’. Ik was niet werkelijk psychotisch, maar omdat mijn lichaam en hersenen het niet meer goed deden kwam ik in een soort van bewuste psychose toestand terecht. Mijn zintuigen deden het helemaal niet meer goed omdat de oogzenuwen niet meer werkten, mijn kaak ernstig verkrampt was en ik niet meer goed wakker werd door Hersenmist. Ik rust niet meer uit. Ik sliep niet meer. Wanneer ik wel even tot rust kwam zat ik onmiddellijk in het stuk van: Dit is te veel geweest, dit trek ik gewoon niet meer.

Hoe erg is het dan dat je jezelf er niet bewust van bent dat je gewoon niet meer goed wakker bent in het lichaam doordat de hersenen niet goed werken ? Hoe erg is het dan dat je je zelf er iedere dag bewust van bent dat de hersenen en het lichaam niet goed werken en dat je hierdoor gewoon in een soort van paranoia toestand terecht komt. Gewoon omdat je niet kan ontspannen in het lichaam. Gewoon omdat je er niet goed bij bent. Je verkeert dan in een soort van bewuste psychose. Hoe erg is dit ? Ik kan je alleen maar vertellen dat ik na de Neurofeedbacktraining bij Brein en Welzijn nooit meer goed ben geworden en dat alles alleen maar is verergerd. Ik keek mijn achteruitgang aan en ik kon er niets meer aan doen.

Inmiddels was ik ook al zo ver dat ik mij niet meer het psychische hoekje in laat drukken. De psychische klachten komen vooruit uit het rare gedoe met het lichaam en niet andersom. Als ik dan eens een goede dag (1 op de 10) heb dan is er ook niets aan de hand met mij.

Ik werd wakker met de vraag: Doet mijn hoofd het en doet mijn lichaam het? Niet dus . . . Dus ik gleed heel bewust af in een soort van niet wakker lichaam en het diepe besef dat ik zo ontzettend achteruit was gegaan na die Neurofeedbacktraining. Vooraf aan de neurofeedbacktraining was het ook niet goed, maar na de Neurofeedbacktraining was de put dieper dan ooit. Mijn lichaam kreeg ik niet meer tot rust. Ik werd apathisch. Ik sliep niet meer. Ik behield mijn hoop met alle alternatieve therapie-en die ik volgde maar na anderhalf jaar volgde de nekslag. Ik zou niet meer goed worden. Het is ook niet meer goed gekomen.Tot 2 x keer toe is kinesiologisch uitgetest dat de Neurofeedbacktraining de klachten heeft verergerd met 42%. Er was geen rust meer te vinden binnen in mijzelf.

Ik heb contact gezocht met andere mensen met NAH. Er is geen verbetering mogelijk. Je moet er mee leren leven.  Tegen hersenletsel moet je niet vechten. Er kwam een mate van stabilisatie. Voor mij te weinig om te willen door leven na het doormaken van anderhalf jaar doffe ellende. De vraag kwam dan ook in mij op waarom dan nog door te willen leven ? Nou, niet dus . . . Er was iets kapot in het hoofd, totaal kapot op alle fronten.

Hoe goed is een professionele Neurofeedbackpraktijk met opgeleide psychologen geïnformeerd over hersenletsel en de gevolgen hiervan ?

 

 

 

Een NAH (niet aangeboren hersenletsel) kan dan over het hoofd gezien zijn. Het komt helaas ook voor dat hulpverleners en huisartsen nog te onbekend zijn met de niet-zichtbare gevolgen van een niet-aangeboren-hersenletsel. LEES DAN: Hersenletsel herkennen

 

De hersenschudding van 2 maanden heeft mij uiteindelijk de nekslag gegeven.

De neurologische klachten zijn met 40 % toegenomen na de hersenschudding

veroorzaakt door Brein en Welzijn.

Op vrijdag 21 januari 2022, bijna anderhalf jaar na dato  heb ik opnieuw contact gezocht met Brein en Welzijn. Ik wou mijn ervaring zonder onmiddellijk te lopen beschuldigen delen met Brein en Welzijn.

Opnieuw is Brein en Welzijn in gebreke gebleven en heeft geen contact gezocht met mij. Ik kan alleen maar concluderen dat ze de confrontatie niet aan willen gaan maar er ook absoluut geen bewustzijn op hebben met wat ze veroorzaakt hebben met de Neurofeedbacktraining.

In ieder geval heeft Brein en Welzijn, zeer zekers, bewezen dat Neurofeedbacktraining werkt ! Alleen moet er wel op de juiste manier de Neurofeedbacktraining gegeven worden. Het ging een beetje de fout kant op 🙁 Zoals een vriendin van mij zei: Het lijkt er op dat het onkunde en nalatigheid is geweest van Brein en Welzijn.

Daar lijkt het inderdaad wel op. Brein en Welzijn noemt zich een professionele neurofeedbackpraktijk waarbij klantvriendelijkheid, snelle diagnostiek gen goede behandeling hoog in het vaandel staan. Zo staat het vermeld op de website letterlijk van Brein en Welzijn.

Slik ? !

Klantvriendelijkheid was er niet te vinden . . . gezien het feit dat er niet gereageerd is op mijn mails. Snelle diagnostiek is er niet te vinden aangezien er geen nieuwe QEEG is gemaakt, goede behandeling is er ook niet te vinden. Van Susan Bertram mocht ik hoogst persoonlijk het antwoord vernemen ‘Wij weten niet weten wat er was gebeurd’. Ondertussen mocht ik van haar ook vernemen dat ze resultaten had gezien tijdens neurofeedbacktrainingen waarbij ze er bij had gezeten: ‘Huh. Hoe is dit mogelijk? Kan het zo’n diepe impact hebben op iemand. ‘

Ja dus 🙁 Helaas worden alleen de positieve impacten graag gezien en niet het negatieve impact.

Voor mijzelf staat vast dat ik ‘vanuit het niets’ tijdens een Neurofeedbacktraining bij Brein & Welzijn

een zeer zware hersenschudding van twee maanden heb opgelopen waarbij de gevolgen uiteindelijk funest zijn geweest

Zelfs wanneer Brein en Welzijn wel het fatsoen had gehad smartegeld te betalen dan nog was mijn leven kapot geweest. Ik was daar uiteindelijk ook niet blij van geworden. Tegen hersenletsel kan je niet vechten. Het zou niets meer goed maken. Je gaat alleen maar verder achteruit. Mijn ex-vriend Eric van Kleef kan bevestigen hoe ernstig ik achteruit ben gegaan na de loodzware hersenschudding, veroorzaakt door de Neurofeedbacktraining bij Brein en Welzijn. Hij heeft ook heel wat te lijden gehad door mijn hersenletsel.

Ik ben alleen maar een last voor deze wereld. Niets meer dan dat.

De wil ontbreekt. Stap voor stap brokkel je verder af. Je kan geen wil meer vinden om opnieuw adem te halen. Omdat alles opbouwt uiteenvalt in gruzelementen. Iets in het hoofd i kapot. Dat zou je psychisch wel willen repareren, maar dit valt niet te repareren.

Meerdere mensen hebben mij gewezen op de woede die aanwezig is in dit schrijven. Vanzelfsprekend doet woede geen goed. Als het nu eens mijn eigen schuld was. Maar ik heb ruim op tijd aangegeven dat het niet goed verliep. Brein en Welzijn liet het weten. Maar ik heb op tijd aangegeven dat het niet goed verliep. Ik moet accepteren dat Brein en Welzijn mij letterlijk naar gehandicapt zijn heeft geneurofeedbackt. Hier mag ik dus mee leren leven.

Binnen in mij is iets gebroken. Gebroken tot op het bot. 🙁 

Dit was mijn ervaring met www.breinenwelzijn.nl