Gezond leven

Gezond leven is een levensstijl die je op een vanzelfsprekende manier kan ontwikkelen zonder dat je dag in dag uit met jouw gezondheid bezig hoeft te zijn. Maar goed. Vrijwel allemaal hebben we de neiging ons voorbij te lopen of niet goed te luisteren naar het lichaam. Ons is ook niet geleerd om gezond te leven.

Op een zeker moment in mijn leven vroeg het herstel van mijn fysieke gezondheid de noodzakelijke aandacht. Ik had te dealen met de nasleep van een ernstige hersenschudding, overbelast zenuwstelsel, laaggradige ontstekingen, slechte motoriek, slecht slapen, nekklachten niet goed kunnen lopen door een ‘opgekruld’ zenuwstelsel, doodop. Geen concentratie. Niet kunnen werken achter de pc.

Relaxed wandelen (wat een gezond iemand ontspant) was er voor mij zelfs niet bij. Zo gestressed was mijn lichaam.

Kortom: het was algehele malaise.

De oorzaak was dat ik zware emotionele en energetische processen had doorgewerkt. En dat ik van de trap was gevallen. Het was dus zowel fysiek als emotioneel dat mijn lijf en zenuwstelsel ernstig in de prak lagen. De emotionele en energetische processen had ik goed doorgewerkt.

Maar nu mijn lichaam nog . . . Het werd een kluif. Dagelijks vraagt het nog aandacht van mij.

Ik wou niet even zo maar een dieet volgen voor korte tijd en daarna weer terugvallen.

Nadat ik, onderstaande, gewoontes anderhalve maanden had toegepast werd het een dagelijks onderdeel van mijn leven. In het begin kostte het mij de nodige energie en frustratie en ik smokkelde ook wel eens en soms nog šŸ™‚ Mijn nieuwe levensstijl wierp binnen twee maanden de eerste vruchten af. Naarmate ik gezonder werd was het voor mij ook geen opgave meer om bezig te zijn met mijn gezondheid. Ik vond het zelfs leuk worden omdat het mij zo ontzettend veel goed deed.

Een goede gezondheid houdt in dat je een lichaam hebt dat goed stroomt, actief bent overdag, goed ontgift en s nachts uitrust.

Mijn fysieke heling heb ik gezocht in gezond eten, natuurgeneeskundige supplementen (echt noodzakelijk voor mij) en zo natuurlijk mogelijk leven met verse groentes, fruit en producten.

Mijn basisregel is: ‘Eet en drink 80 % gezond leef en 20 % minder gezond.’ Dan behoud ik een goede balans zonder in de kramp te gaan schieten wanneer ik eens een keer wat minder gezond eet. Wanneer ik eens patat en een hamburger eet kan ik hier ook volop van genieten en bij een verjaardag kan ik gerust chips of toastjes met saus tot mij nemen. En ik wordt er gestressed van als ik echt alles moet afwijzen. Doordat mijn lichaam nu goed functioneert kan het ook het wat mindere eten aan.

Nog een basisregel van mij is: ‘Maak het jezelf gemakkelijk !’ Ga niet volgens mega strakke schema’s te werk. Je raakt hier alleen maar gestressed van ! Zorg er voor dat je altijdĀ  basisvoedingsmiddelen in huis hebt zodat je meteen de juiste voeding bij de hand hebt als je voelt dat je dorst hebt, een te lage suikerspiegel of behoefte aan zout.

Veel mensen hebben de neiging om een strak dieet te volgen of aan keto vasten te doen voor een paar weken en dan pak je weer het oude patroon op. Dat schiet echt voor geen meter op. Je hebt het te integreren in je dagelijks bestaan en uit de vele voedingsadviezen die er zijn er uit te pakken dat wat voor jou werkt. Voor mij is dat vooral rijst, groentes, havermelk, rijstemelk, kruidenthee, af en toe vette vis zoals makreel, eieren. Zwaar vlees verdraag ik niet (meer) en aardappelen ook niet. Op een bepaald moment kom je ook op een punt uit dat je niet meer opziet tegen boodschappen doen of moet gaan zitten nadenken over wat je nu weer moet gaan eten. Ik heb enkele recepten opgeslagen waar ik altijd op terug val als ik even geen inspiratie heb. Maar koken en eten wordt een plezier als je het jezelf niet te moeilijk maakt šŸ™‚

Voor het noemen van producten en leveranciers, in dit artikel, ontvang ik geen commissie of vergoeding. De producten zijn enkel geplaatst vanwege goede ervaringen.

ƍk ben geen gezondheidsgoeroe ;). Alle tips zijn niet bedoeld als medisch advies. Neem je eigen verantwoordelijkheid hier in.

 

Tips voor gezond leven

 

 

Alternatieve Geneeskunde

Germaanse Geneeskunde

Germaanse Geneeskunde is niet alleen eenĀ nieuwe zienswijze binnen de geneeskunde, het staat voorĀ een nieuw bewustzijn. Het is het besef dat ieder organisme over eenĀ onuitputtelijke creativiteitĀ enĀ buitengewone, zelfherstellende vermogensĀ beschikt. Het is de erkenning dat iedere cel in ons lichaam is toegerust met eenĀ biologische wijsheid die wij delen met alle levende wezens. Boeiende materie. Op deze website kan je zoeken naar onderliggende oorzaken bij een ziekte en / of klacht. Het is verbazingwekkend nauwkeurig.

Germaanse geneeskunde

Natuurgeneeskundige (orthomoleculaire) ondersteuning

Wanneer je gezond eet zou je in principe genoeg vitamines binnen moeten krijgen. Onze behoefte aan voedingsstoffen wordt tegenwoordig niet altijd voorzien met gezonde voeding alleen, hoe gezond je ook eet. Belangrijke oorzaken voor deze afname zijn: raffinage en bewerking van voedsel, productiemethoden, gewasbescherming, kunstmest, bodembeheer etc. etc.

Mensen met weinig vitaliteit, chronische ofwel ernstige aandoeningen, zoals kanker, doen er goed aan om natuurgeneeskundige suplementen in te nemen. Ga niet zo maar, op eigen houtje, een multivitamine slikken. En dat je dan denkt: ‘Ik werk aan mijn eigen gezondheid.’ Het juiste suplement, de juiste hoeveelheid, het juiste merk is belangrijk. Ieder lichaam werkt anders. Hetgeen goed is voor mijn lichaam hoeft niet goed te zijn voor jouw lichaam.

 

Laat om deze reden natuurgeneeskundige supplementen altijd uittesten door een natuurgeneeskundig (orthomoleculair) therapeut.

Het is de investering waard !

De ene natuurgeneeskundige of orthomoleculair therapeut is niet hetzelfde als een andere therapeut. Er kan groot verschil aanwezig zijn tussen de kwaliteit en bekwaamheid van therapeuten.

Wanneer je een adres wilt van een goede natuurgeneeskundige therapeut, gevestigd in het midden van Nederland, stuur dan even een mail naar info@edithnijhuis.nl.

Voor ondernemers: supplementen met korting bestellen bij Varuvo

Ben jij ondernemer ? Bij Varuvo kan jij je inschrijven met jouw KvK. Varuvo heeft een breed assortiment supplementen van vrijwel alle merken. Je ontvangt een korting van 30 %. Het scheelt flink in jouw portemonnaie

Varuvo

Orthomoleculaire supplementen, die nauwkeurig werden uitgetest voor mijn lichaam, hebben mij in relatief korte tijd veel gebracht. Bij aanvang moest ik veel supplementen innemen. Naarmate mijn gezondheid herstelde werd het minder. Dagelijks heb ik 3 supplementen nodig naast mijn gezonde eetpatroon.

Hier kan je informatie vinden over supplementen die zekers goed zijn voor het zenuwstelsel. Maak hierin jouw eigen keuze.

Zenuwstelsel supplementen

Douchen

De dag start ik met een warme douche en ik eindig altijd met een bijna koude of koude douche voor 2 tot 3 minuten. Het verbetert jouw emotionele veer kracht en het helpt met het sterker maken van jouw autonome zenuwstelsel en het omgaan met stress. Ik merk dat mijn suffe hoofd van de nacht verdwijnt en echt wakker wordt.

Maak het jezelf niet te moeilijk door meteen ijskoud te gaan douchen. Doe dit op een rustige, liefdevolle manier met jezelf.

Lees meer over de voordelen van Koud douchen

 

Shampoobar, bodywashbar, gezichtsbar

Ik was mijn haren met een shampoobar van Happysoaps en de gezichtsreiniger is ook helemaal super. Het verschil dat ik hierbij merk is dat mijn haren gezonder worden, maar dat mijn hoofd ook niet zwaar wordt van shampoo. Het klinkt raar . . . maar laatst gebruikte ik weer gewone shampoo en het was alsof mijn hoofd veel zwaarder aanvoelde.

Snuffel even rond op hun website. Ze hebben goede probeersetjes voor een zachte prijs

Happysoaps

Sole Keltisch Zeezout. Op een natuurlijke manier voldoende mineralen tot je nemen.

Geen keukenzout maar de Keltische variant. Wat het meest natrium-arme zout ter wereld is. Daarnaast bevat het gemiddeld ruim 75 mineralen en spoorelementen waaronder magnesium. Voor het slapengaan drink ik altijd nog een glas sole, dit geeft mij het gevoel dat ik mijn lichaam kickstart geef bij de verwerking en ontgifting in de nacht. Het is niet de bedoeling dat je liters water met sole gaat drinken. Alles met mate, 2 glazen per dag is prima. Goedkoop en doeltreffend

 • het is ontzettend gezond;
 • het wordt direct door je lichaam ā€˜herkendā€™ en in je cellen opgenomen;
 • de mineralen in zout helpen de organen om de zuurbase verhouding in het lichaam optimaal te houden door de zuren uit te scheiden;
 • het meest natriumarme zout ter wereld;
 • het bezit o.a. 84 mineralen;
 • het kan je helpen bij het krijgen en hebben van zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld;
 • het ontslakt je spijsverteringskanaal;
 • Keltisch zeezout drinken vult een mineralen- en sporenelemententekort aan;
 • etc.

Hoe maak je een sole van Keltisch zeezout?

 

Slapen

Absoluut een topproduct als je rondloopt met overspannenheid en / of een gestressed zenuwstelsel is Dromensap. Je kan al een proefverpakking aanschaffen voor 1,95 euro.

Dromensap

Gebit

Mijn gebit was een drama door grote stress. Toen ik mijn mond goed ging verzorgen heb ik gebruik gemaakt van

Tandpasta zonder fluoride

AloeDent Aloe vera Sensitive tandpasta bevat natuurlijke ingrediƫnten zoals aloƫ vera, silica en tea tree-olie, die helpen om gezonde tanden te behouden. Je kunt er zeker van zijn dat je alle voordelen krijgt van een fluoridevrije tandpasta. De tandpasta bevat:

 • Aloe Vera om het tandvlees zacht te verzorgen;
 • Silica als natuurlijke witmaker;
 • Tea tree-oil dat een antiseptische werking heeft;
 • Echinacea en paardenkastanje die het tandvlees gezond houden;
 • Pepermunt en menthol als natuurlijke smaakstoffen.

Na iedere poetsbeurt spoelde ik kort metĀ Duodent Mondwater

 

Oil pulling

Oil pulling, ā€˜olie trekkenā€™ in de mond, is een oude techniek uit de Ayurvedische geneeskunde. Het is een zeer krachtige manier van ontgiften. Zoals mondslijmvlies stoffen op kan nemen (denk aan medicatie als spray of tabletje onder de tong) kan het mondslijmvlies ook stoffen afgeven en met name afvalstoffen. Oil pulling heeft veel voordelen voor de mondgezondheid;

 • Gezonder, roze tandvlees
 • Witter tanden
 • Frisse adem
 • Genezen van tandvleesontsteking, gingivitis.

En ook voordelen voor de algemene gezondheid;

 • Meer energie
 • Verminderde migraine
 • Minder klachten astma
 • Vermindering allergieĆ«n, hooikoorts
 • Beter slapen
 • Gezondere huid
 • Gezond haar, intensere kleur
 • Ondersteuning bij gewichtsverlies

 

Hoe doe je oil pulling ?

Neem een eetlepel biologische (niet ontgeurde) kokosolie of sesamolie in je mond. Liefst in de ochtend voor je iets drinkt of eet, dus op je nuchtere maag. (zet een potje in de badkamer!) De olie wordt warm in je mond en smelt, beweeg de olie rustig door de mond heen en weer en tussen je tanden voor 15 tot 20 minuten. Olie bindt vuil en afvalstoffen en neemt zo ook bacteriƫn mee uit je lichaam. Je mag het nooit doorslikken want het is een verzameling afvalstoffen en bacteriƫn die je juist uit je lichaam wilt hebben.

Na het olie trekken slik je het niet door maar spuug je het uit en spoel je je mond goed na of poets je tanden. Als je in de wastafel uitspuugt dan de wastafel flink naspoelen met heet water ivm hygiƫne en risico op verstopping. Tijdens de oil-pulling kan je alvast je ontbijt klaar maken of douchen.

Het is even wennen om dit te doen. Ik zat eerst ook in de weerstand. Het behoort inmiddels tot mijn ochtendritueel en soms spoel ik de olie maar voor 10 minuten. Ik wil het niet meer missen.

 

Voldoende water drinken

Voldoende water drinken is belangrijk. Ook mij kostte het moeite (en nog steeds) om voldoende vocht tot mij te nemen. Het gaat nu goed maar ik moet er alert op blijven. Zodra ik opsta drink ik allereerst een groot glas warm water. Water houdt jouw lichaam stromen en draineert goed.

In mijn auto heb ik altijd een fles spa blauw liggen. Wanneer ik onderweg ben en dorst heb kan ik zo een slok nemen. ‘s Avonds neem ik een groot glas warme thee tussen 19 uur en 20 uur. Na 20.30 uur drink ik niet meer tenzij ik erge dorst heb. Anders wordt ik midden in de nacht wakker door een volle blaas.

Zekerheidshalve heb ik altijd wel een glas water naast mijn bed staan. Liever drink ik ‘s nachts geen water. Mocht ik toch wakker worden en merken dat ik dorst heb dan heb ik meteen water bij de hand.

 

Aluminiumvrije deodorant

Er zijn genoeg mensen, pubers en vrouwen in de overgang die overmatig zweten. De deo van Loveli is de eerste deodorant zonder aluminium die Ć©cht werkt. Op basis van kokosolie, zuiveringszout en zinkoxide. Het blokkeert je zweetklieren niet, maar neutraliseert zweetgeurtjes zodra het zweet je huid bereikt. Je zweet dus nog wel op een gezonde manier, maar je ruikt niets.

Loveli, aluminiumvrije deodorant

Massages

Deze waren voor mij ook belangrijk gedurende 6 weken. Een goede vriendin kan intuitief masseren waarbij het celgeheugenniveau goed kan transformeren. Dit was voor mij erg belangrijk om mijn lichaam en zenuwstelsel weer in een normale staat te krijgen. Er kwamen enorme ontladingen vrij tijdens massages.

Let op bij wie je massage volgt. Je moet een persoonlijke klik met die persoon hebben. Gezien mijn hoog gevoeligheid was dat erg belangrijk voor mij.

 

Geneeskrachtige kruiden

In eerste instantie heb ik gewerkt met orthomoleculaire suplementen. Toen ik wat opgeknapt was en meer kon doen kwam ik in de materie terecht van de geneeskracht van kruiden. Ik dacht altijd dat het erg veel werk was, maar dat valt hartstikke mee. Bovendien vind ik het leuk om te doen. Maar het scheelt ook in jouw portemonnaie. In het voorjaar doe ik 2 of 3 keer een plukronde om zelf tincturen, capsules te maken en thee.

https://www.youtube.com/watch?v=hmK4UNyJsYw

https://www.youtube.com/watch?v=hmK4UNyJsYw

Doe ik iets voor mijzelf of voor een ander . . . ?

Voor mij was (en is) dit een heel belangrijke vraag in de nasleep van mijn burn-out en mijn fysieke klachten. Omdat ik, jaren, chronisch over mijn grenzen was gegaan en mijn eigen innerlijke behoeftes niet meer kon voelen ben ik er voor gaan zitten om te voelen waarom ik iets zou gaan doen ? Baan zoeken ? Praktijk herstarten ? Hobby ? Sporten ? Wat kan ik wel aan en wat kan ik niet aan ? Hoe goed voel ik mijzelf werkelijk ?

Dagelijks waren voor mij de volgende vragen belangrijk om te herstellen.

Wat kost mij energie ?

Wat geeft mij energie ?

Welke zaken moeten echt gebeuren ?

Wat geeft mij een goed gevoel ?

Doe ik het voor mijzelf of een ander ?

Hoe voelt mijn nek en rug ?

Door deze vragen telkens innerlijk aan mijzelf te stellen koppelde ik goed naar mijzelf terug en kwam ik langzaam maar zeker in balans. Ook al deed ik niks . . . dan was het goed. Maar ik deed ook niet meer iets om iemand anders te pleasen . . .

Een enorme valkuil hierbij was mijn hoge gevoeligheid. Ik kwam er achter dat ik in mijn hoofd vooral bezig was met de ander in plaats van mijzelf te voelen en te ervaren. Daarom geef ik maximaal maar 3 consulten in de week. Ik heb geen behoefte aan meer consulten. Het is toch diepgaand werken met mensen. En ik wil niet mijn hele leven besteden aan andere mensen. šŸ™‚

Door zo te leven en dit te voelen ontstond er een gezonde wisselwerking tussen mij en mijn medemens.

 

Zoek jouw eigen ritme

Pas op het moment dat ik werkelijk contact kreeg met mijn lichaam en rust had in mijn systeem ging ik voelen waarvoor ik bereid was om in beweging te komen. Van computerwerk werd ik moe in de ochtend. Zodra ik ‘s morgens in beweging kwam kon ik ‘s middags gemakkelijk computerwerk verrichten.

Wanneer ik computerwerk in de ochtend deed dan was mijn hele dag compleet naar de mallemoer omdat ik de beweging miste, mijn hersenen niet goed wakker werden en ik contact met mijn gevoel gedurende de dag bleef missen.

Het grappige was dat toen ik ruimte creƫerde binnen in mijzelf gedurende lange tijd er vanzelf een gezonde ruimte kwam voor anderen. Maar nu had ik wel energie beschikbaar in plaats van uitgeput te raken.

Hiernaast merkte ik ook dat ik emotioneel in de knoop was geraakt door een niet goed werkend zenuwstelsel. In situaties waarin ik belandde en niet adequaat kon reageren door mijn overbelaste zenuwstelsel ging ik dus emoties opkroppen omdat ik ze niet goed kon verwerken via mijn lichaam.

Dus ik zat achteraf weer met ingeslikte woorden binnen in mijzelf hetgeen leidde tot onmacht of onbegrepen emoties. Het was dat wat ik zelf vast hield binnen in mijzelf. Mijn uitbarstingen werden dus niet begrepen. Zelfs dat snap ik achteraf.

Daarom is een goed stromend lichaam ook zo belangrijk. Zodat je niet vast loopt binnen in jezelf.

 

Jouw agenda

Eigenlijk ben ik alle dagen op een aangename manier druk en krijg ik veel voor elkaar. Ik ben altijd bezig, maar ik heb helemaal geen strakke agenda.

Alleen consulten en tekenles zijn voor mij vast staande afspraken waar ik, uit principe, niet van afwijk. Tenzij een consult te zwaar energetisch aanvoelt dan verschuif ik het. Maar tegenwoordig gaat dat goed.

Verder doe ik gedurende de dagen daar waar ik zin in heb en waar ik behoefte aan voel. Het is voor mij geen MOETEN om te gaan zwemmen op bepaalde dagen. Ik doe het als ik de behoefte voel. Als ik ‘s morgens later wakker wil worden dan slaap ik gewoon uit.

Verplichtingen start ik pas op na 11 uur ‘s morgens. De ochtenden zijn voor mij heilig. Wanneer ik een sociale activiteit heb en het wordt mij echt te veel en ik voel dat ik echt ruimte nodig heb voor mijzelf dan doe ik dat. Dat komt weinig voor gelukkig.

Ik ben op een relaxte manier strak georganiseerd. Dat geeft mijn hele systeem rust. En een rommeltje mag het ook gerust worden, maar het is ook altijd weer snel opgeruimd en gefixt. Dat is wel eens heel anders geweest.

 

Administratie up-to-dateĀ 

Tijdens mijn burn-out deed ik niets meer. Het leven hoefde van mij niet meer want niets lukte. Toen ik door had dat ik kon herstellen ben ik eerst door al die oude administratie zooi heen gegaan. Want zat daar veel angst op omdat ik achterliep met alles. Twee weken lang tegen heug en meug in alles op de rij gekregen. Weggedaan in ordners.

Toen was er daar het moment dat ik zei: ‘Ik houd voortaan alles up-to-date. Twee nieuwe mappen aangemaakt. Dat heeft zo veel innerlijk gedaan omdat ik geen achterstand meer had. Ik kon alles meteen afhandelen. Dat gaf ook ruimte in mijn systeem en terecht komen in het Hier en Nu. Het is nog altijd niet mijn hobby. Maar gelijktijdig geeft het zo veel genoegdoening om alles goed bij te houden dat het geen drama meer is. En ik zie niet meer op tegen de Belastingaangifte omdat alles bijgehouden is.

Ook de Apps heb ik allemaal geupdate. Hoewel ik absoluut daar fel op tegen ben ivm de digitale controle. Maar goed, je moet een omgang zien te vinden met het systeem hoe het werkt allemaal.

 

Sporten….

Doe zoals het goed voelt voor jou. Sporten in een fitnesscentrum is voor mij een en al stress en verkramping. Het werkt voor mij niet om in een groep te sporten omdat ik de neiging heb mijn ‘prestaties’ te willen afmeten t.a.v. andere mensen. En ik vind sporten op fitness apparaten niet prettig.Ā  Voor mij is het fijn om te wandelen, zwemmen op mijn eigen tijd en soms neem ik sinds kort (als ik de moed heb) een duik in het koude meer met een kleine groep. Ga bekijken voor jezelf wat voor jou werkt.

 

Zennnnnnn

Mediteren

Mediteren is voor veel mensen een uitstekend middel om tot rust te komen. Ik word er bijzonder kriegelig van :). Ik ervaar het als MOETEN ontspannen. Juist dan ontspan ik helemaal niet. Mindfulness kun je bij mij ook helemaal vergeten. Ik loop echt gillend weg bij een Mindfull les.

Om te ontspannen moet ik juist dingen doen. Koken, wandelen of artistiek bezig zijn geeft mij rust. Dan heb ik op een ontspannen manier mijn aandacht er bij te houden met iets dat ik leuk vind zonder dat ik moet presteren. Maar dat mij wel iets oplevert.

Wat ik hier mee wil zeggen is dat je niet mee hebt te gaan in het stuk: ‘Mediteren ontspant je.’ Dit geldt niet voor iedereen en JIJ bent niet iedereen. Jij bent jij.

Ik dacht dus dat ik iets ‘fout’ deed met mediteren. Ik ging mee met de gedachte: ‘Goh, nou moet ik ontspannen en dat moet goed voor mij zijn.’ Nou. Tijdens meditatie zit ik helemaal hoog in de bomen en wordt ik er niet goed van om alleen naar een stem van iemand te luisteren.Ā  Ik kan helemaal niet rustig zitten omdat ik nu eenmaal een lichaam heb dat graag beweegt.

‘s Ochtends zwemmen in volledige aanraking met mijn lichaam en in alle rust ontspant mij werkelijk diep. En ja. Tussendoor schoonmaken ontspant ook hoewel het niet altijd mijn hobby is. Ik mopper er ook geregeld bij. šŸ˜›

Tijdens tekenles kom ik in een staat van Natuurlijke Meditatieve Ontspanning terecht omdat ik intens bezig ben met potlood, papier en hetgeen dat ik voor mij zie. Ik teken in een groep ben ik helemaal gefocussed. Eigenlijk is tekenen voor mij Meditatie en Mindfullness tegelijkertijdĀ  šŸ™‚ Schrijven vind ik hiernaast erg leuk om te doen en / of met beeldvorming (fotografie) bezig zijn.

 

Social Media

Effectief omgaan met Social Media is, voor mij, een onderdeel van een gezonde levensstijl. Helemaal zonder mijn Smartphone wil ik ook niet leven. Ik heb er een middenweg in gezocht die voor mij werkt waarbij ik Social Media zie als een communicatie medium en om te connecten met een aantal mensen. Voor de rest laat ik het allemaal aan mij voorbij aan.

Door de geluidssignalen van Social Media (Whatsapp, Telegram, messenger etc.) uit te zetten. Alle junk mail definitief te blokkeren kreeg ik geen overbodige input meer in mijn systeem. Het was ook niet bepaald motiverend om de geweldige levens en belevenissen van andere mensen op Social Media te lezen. Het wordt toch altijd mooier gebracht dan dat de werkelijkheid is. Maar goed…. je gaat wel denken dat de rest van de wereld het beter heeft en / of zeer succesvol is en bla die bla.

Tijdens mijn burn out en depressie zat ik maar te lezen over vaccinatieschade, WEF, Agenda 2030 en complottheorieĆ«n (waarvan ik enkele aanhang), etc. Ik ging ook nog eens in discussie met anderen hierover om ‘mijn gelijk’ maar te willen bewijzen. Na 1 maand deze kanalen niet meer gevolgd te hebben realiseerde ik mij dat zelfs deze informatiekanalen worden misbruikt om mensen onderling tegen elkaar op te zetten en te polariseren.

Ik weet dat het gebeurt. Ik weet dat er veel achter de schermen plaats vindt. Het dient mij niet om hier dagelijks mee bezig te zijn. Een prettige neutrale houding t.a.v. de vele informatiestromen die dagelijks op je af komen en ‘niet alles willen weten’ heeft mij veel goed gedaan.

Wanneer ik nu eens lees op Social Media merk ik onmiddellijk hoeveel energie het mij kost en is het voor mij gemakkelijk om het scherm weg te klikken.

Eens in de zoveel weken lees ik even bij en dan filter ik de informatie die bij mij binnenkomt.

 

Nu mijn gezondheid hersteld is en ik mijn lichaam weer goed aanvoel kan ik gerust een keer ongezond eten. Ik ontvang onmiddellijk een terugkoppeling vanuit je lichaam omdat je gezondheid helder is. Je voelt vanuit jezelf wat goed is voor je lichaam en wat niet.

 

Voeding die laaggradige ontstekingen zal remmen:

Veel ontstekingen beginnen in het spijsverteringskanaal.Ā Alle voedingsmiddelen die gunstig zijn voorĀ de darmflora zijn ook gunstig om ontstekingen te remmen.

 • Alle plantaardige voeding waaronder verse (biologische) groenten (kies groene groenten Ć©n groenten met een heldere kleur, vergeet vooral ook knoflook en uien niet)
 • Omega 3-vetzuren (walnoten, lijnzaad(olie), hennepzaad, vette vis, algenolie)
 • Olijfolie (koudgeperst) is een ontstekingsremmer, zeker bij hart- en vaatziektes en darmontstekingen.
 • Kruiden zijn hele sterke antioxidanten (vooral gember, kurkuma en alle ProvenƧaalse kruiden zoals koriander, tijm, basilicum, rozemarijn enz.). Gebruik ze volop.
 • (Biologische) appels en druiven bevatten ook ontstekingsremmers.
 • Glutenvrije granen (zoals quinoa, haver, teff, boekweit)
 • Eiwitten maar dan bij voorkeur plantaardige eiwitten (groene groenten, zeewier, ongebrande noten, zaden, pitten)
 • Vitamine D. Een vitamine D-tekort kan ontstekingen in je lichaam aanwakkeren. In Nederland krijgen we over het algemeen te weinig vitamine D binnen. Kies daarom voor een goed opneembaar supplement.Ā Klik hier voor enkele goede vitamine D- supplementen.Ā 

Belangrijk is vooral ook om een grote variatie te eten. Eenzijdige voeding werkt allergieƫn in de hand die uiteindelijk ook tot ontstekingen zullen leiden. Denk eens aan zelfgemaakte amandel- of havermelk, kefirdranken, kokosolie, wilde rijst, ongebrande noten, zaden zoals pompoenzaad, sesamzaad, zonnebloempitjes, peulvruchten, gefermenteerde soja zoals miso, natto of tempƩ. Verdiep je vooral ook eens in superfoods als aanvulling en voor de variatie.

Wanneer er constant brandjes in het lichaam woekeren ontstaat er overal schade: in bloedvaten, in gewrichten, in de hersenen en in organen. Als het beĆ«indigen van de ontstekingsfase spaak loopt, blijven de volgende fases van herstel ook uit, of verlopen vertraagd (zie onderstaande afbeelding). Het bindweefsel (collageen) wordt na verloop van tijd steeds minder belastbaar. Dat betekent dat onder andere onze botten, kraakbeen, pezen, bloedvaten en tussenwervelschijven langzamerhand verzwakt raken en kwetsbaarder worden. We noemen dit vaak veroudering of slijtage, maar in feite is hetĀ versneldeĀ veroudering.

 

Nog uitschrijven etherische olieen in navel

Wist je waarom je verschillende oliƫn in en op de navel moet doen?
Onze Navel (Nabhi), is een geweldig geschenk dat onze Schepper ons heeft gegeven. Volgens de wetenschap is het eerste deel dat na de conceptie is gecreƫerd, de navel. Nadat het is gecreƫerd, sluit het zich aan bij de placenta van de moeder via de navelstreng.
Onze Navel is zeker iets geweldigs! Al onze aderen zijn verbonden met onze navel, waardoor deze het centraal punt van ons lichaam is. De navel is het leven zelf!
De “Pechoti” zit achter de navel, die ruim 72.000 aderen heeft. De totale hoeveelheid bloedvaten die we in ons lichaam hebben is gelijk aan het dubbele van de omtrek van de aarde.
Dat wisten we om de temperatuur te verlagen naar de baby’s, we hebben een wattenstaafje met alcohol in de navel gedaan, nu weten we dat met olie beter is.
Olie aanbrengen in de navel herstelt de droogheid van de ogen, slecht uitzicht, de alvleesklier, de hakken en gekapte lippen, houdt het gezicht helder, het haar gezonder, tegen pijn in de knie, de rillingen, lethargie, pijn in de gewrichten en droge huid.
. Breng Neem Olie aan in je navel – om van hardnekkige puistjes en acne af te komen
. Breng Amandelolie aan in je navel- om een stralende gezicht te bereiken
. Breng Mosterdolie aan in je navel – om droge, gekapte lippen weg te werken. Ook je darmen in beweging houden om schadelijke bacteriĆ«n te verwijderen maar het goede te behouden. Werkt eigenlijk als een milde detox.
. Breng olijfolie of kokosolie aan – om je vruchtbaarheid te verbeteren
Houd alcohol gedompeld katoen op je navel – om verkoudheid, griep en een loopneus te genezen. Als een baby buikpijn heeft, doen we een paar druppels direct in de navel en geven we de massage rond de marine een paar minuten, de pijn is genezen. Olie werkt op dezelfde manier.
Houd brandy doorweekte wattenbal op je navel – om menstruatiepijn en krampen te verzachten, en niet te vergeten de Scharlei olie voor menstruatiepijn en voor Overgang kwaaltjes.
Sesamolie wordt gebruikt bij alle soorten gewrichtspijnen. Het staat ook bekend om botten te versterken. Veel ouders gebruiken het bij hun kinderen elke avond voor het slapengaan.
Gebruik een gelijke hoeveelheid mosterdolie en gemberolie voor maag, opblazen, misselijkheid en spijsverteringsproblemen.
Het gebruik van Warme Ghee verbetert de doorbloeding naar het zenuwstelsel en verhoogt ook het immuniteitssysteem. Het geneest constipatie en bouwt een sterk spijsverteringsstelsel. Het geeft verlichting van gewrichtspijn.
Tijmolie is anti-spasmodisch, het helpt je slagaders en aderen te ontspannen, waardoor de bloeddruk en stress naar je hart wordt verlaagd. Het kan ook helpen om je hartspieren te versterken en te tinten.
Als diureticum kan Thymolie je lichaam helpen om overtollig water, zout en gifstoffen uit je lichaam te verwijderen, wat helpt bij gewicht, bloeddruk, spijsvertering en meer.
Tijmolie is een verwachtmiddel, wat betekent dat het slijm uit je luchtwegen en longen kan verwijderen. Tijmolie is goedgekeurd door de Duitse Commissie E voor de behandeling van bronchitis, kinkhoest en ontsteking van de bovenste luchtwegen.
Onthoud dat Thyme-olie een krachtige verbinding is en niet direct op je huid gebruikt mag worden, aangezien dit sensibilisatie en irritatie kan veroorzaken. Het moet eerst verdund worden met draagolie (zoals olijfolie, kokosolie of amandelolie)
Thymus Vulgaris) Essentiƫle Olie 100% Pure Therapeutische Grade is waar je naar zoekt.
* VOOR KNIEPIJN *
Doe ‘s avonds voor het slapen gaan 3 druppels Castorolie in je navel en smeer het anderhalve cm rond je buik
* VOOR TREMORS EN LETHARGY, PIJNVERLOSING IN JE MEDEDINGEN EN DROGE HUID
Doe ‘s avonds voor het slapengaan 3 druppels mosterdolie in je navel en smeer het anderhalve cm rond je navel.
WAAROM OLIE IN EN OM JE BUIKKNOP ZETTEN?
Je navel kan detecteren welke aderen zijn opgedroogd en door olie te zetten, openen die zenuwen ze…
En er zijn z,n honderden verschillende oliƫn die nog niet genoemd zijn, heb aromatherapie opleiding gevolgd en ingezet je mag mij altijd iets vragen.

Darmreiniging met Wonderolie

Dit werkt het beste als je de avond ervoor iets vettig hebt gegeten zoals pizza met veel kaas.Ā Roer 50 ml wonder olie in een glas warme melk en drink het ā€˜s ochtends op lege maag. Daarna niet eten of drinken. Na ongeveer een uur begint het te werken. Na elk toilet bezoek moet je water of kruidenthee drinken. Alleen warm water drinken werkt het beste. Na 5 tot 6 toilet bezoek kan je een beetje eten.Ā Als je om 8.00 uur begint, dan ben je rond 13.00 uur klaar en kun je eten.

Wonderolie kun je ook 3 dagen achter elkaar voor het slapen gaan 2 eetlepels nemen. Dit is prettiger voor kinderen en ouderen.

Methode 2

Darm reiniging met Natrium Bicarbonaat / Zuiveringszout

Neem 1-1,5 eetlepel zuiveringszout in een groot glas lauw water en voeg daar 1-2 eetlepels limoensap toe. Roer het tot het zout isĀ opgelost en drink het op lege maag. Na maximaal 1 uur begint het te werken. Na de eerste stoelgang begin je met het drinken van lauw water tot er alleen maar water uitkomt. Daarna stop je met water drinken, wacht nog een half uur ga daarna eten en uitrusten.

Veel slapen op deze dag en warm, licht verteerbaar eten.

Let op:

MochtĀ er na 1,5 uurĀ nog niets gebeuren dan kun je gewoon gaan eten en de zuivering op een andere dag weer proberen. Wij hebben gemerkt dat bij hoge verzuring tegen lage PH waarde van 4 tot 5, deze reiniging pas na een aantal pogingen begint te werken. De natriumbicarbonaat wordt door het lichaam opgenomen om te ontzuren, dan lijkt het alsof de reiniging niet werkt. Echter stijgt de PH waarde wel. Dat is een voordeel wat wij vaker hebben gemeten.

Je kunt ook PH strips aanschaffen en zelf thuis voor en na een reiniging het verschil meten en bijhouden.

Voetenbad

INGREDIƋNTEN:

– ruime teil met lauwwarm water

– 1 kopje appelazijn (of Ā½ kopje bakingsoda)

– Ā Ā½ kopje pure magnesium/bitterzout

– Ā Ā¼ kopje Himalaya zeezout (of Ā¼ kopje Keltisch zeezout)

– 5 druppels lavendel essentiĆ«le olie

 

 

 • n

EEN WONDERMIDDEL….. Water met bakingsoda & appelazijn

Je hebt vast wel wel azijn en baking soda in de voorraadkast staan. Wist je dat deze twee middelen gecombineerd geweldig zijn?

Azijn en baking soda worden al erg lang gebruikt in verschillende gezondheids- en schoonheidsmiddelen. Deze twee producten zijn erg effectief, goedkoop en makkelijk te vinden. Dat is waarom iedereen ze in huis zou moeten hebben.

Naast dat je azijn en baking soda kan gebruiken om je huis schoon te maken en je haar natuurlijk te wassen, zullen we in dit artikel uitleggen waarom deze combinatie een krachtig gezondheidsmiddel is om verscheidene soorten ziektes te voorkomen en een ideaal gewicht te behouden. Super, toch?

Waarom azijn en baking soda mengen?

Dit wondermiddel geeft je alle voordelen van azijn en baking soda. Deze voordelen zullen we hieronder opnoemen. Azijn en baking soda hebben een tegenovergestelde pH, respectievelijk alkaline en zuur, waardoor je het kan drinken zonder gevaar voor je gezondheid.

Als een gevolg zal je alle eigenschappen van dit geneesmiddel verkrijgen, zonder dat je je lichaam verzuurt.

Daarnaast consumeren veel personen baking soda om brandend maagzuur te bestrijden. Dit is echter niet goed op de lange termijn, omdat dit de natuurlijke pH van je maagzuur kan veranderen. Het chloorzuur in je maag moet in balans zijn om voedsel goed te verteren.

Eigenschappen van appelazijn

Appelazijn is een geweldig medicinaal voedingsmiddel, dat in staat is om het lichaam te reinigen en te revitaliseren, dankzij de overvloed aan voedingswaarden.

Het bevat vitamine A en B, essentiƫle vetzuren, enzymen en verschillende mineralen, zoals calcium, fosfor, kalium, magnesium, zwavel, zink, ijzer en silicium en nog veel meer.

De belangrijkste eigenschappen

 • Helpt je om giftige stoffen te elimineren dankzij het zwavelgehalte en heeft ook een direct effect op je lever, waardoor je vetten beter metaboliseert.

 • Voorkomt urineweginfecties en verzorgt je nieren, omdat het helpt om je urinewegen en urinezuur schoon te houden.

 • Geeft je metabolisme een boost en elimineert overvloedig vet uit je lichaam, wat helpt om gewicht te verliezen.

 • Is een uitstekend diureticum, wat je in staat stelt om overtollige vloeistoffen uit je lichaam te verwijderen.

 • Voorkomt droge ogen dankzij de vitamine A.

 • Bevordert spijsverteringsprocessen, omdat het rijk is aan enzymen. Het is erg handig tegen winderigheid, zuurheid en een opgeblazen gevoel.

 • Bestrijd constipatie, wat de gesteldheid van je darmflora verbetert.

 • Vermindert tandvleesontsteking. In dit geval raden we aan om het eerst een beetje door je mond te laten gaan (net als mondspoeling) voordat je het doorslikt.

 • Elimineert slijm tijdens verkoudheden en bijholteontsteking.

 • Vermindert cholesterolwaarden, triglyceriden en urinezuur.

 • Verlicht hoest en keelpijn.

 • Voorkomt maagkrampen, dankzij de mineralen die het bevat.

 • Verbetert de gesteldheid van je huid en je haar dankzij de vitaminen en mineralen die het bevat.

 • Vermindert het risico op alle soorten stenen, of het nu gal-, lever- of nierstenen zijn.

 • Bestrijd hyperaciditeit van de maag en verlicht het direct. Daarnaast behandelt en voorkomt het ook maagzweren, die ontstaan wanneer er te veel zuur is.

 • Verlicht urineweginfecties.

 • Verbetert dentale gezondheid en voorkomt problemen zoals gaatjes of tandplak.

Eigenschappen van bakingsoda (natirium bicarbonaat)

Baking soda is een andere benaming voor zuiveringszout of natriumcarbonaat. Baking soda is op heel veel verschillende manieren te gebruiken. Het wordt gebruikt als schoonmaakmiddel, voor medicinale doeleinden en is een verzorgingsproduct.

De belangrijkste eigenschappen en toepassingen

 • Natriumbicarbonaat zorgt voor ontgifting van het lichaam

 • Natriumbicarbonaat is een verbluffend geneesmiddel omdat de opname van bicarbonaat het CO2 gehalte verhoogt. CO2 is de belangrijkste regelaar van ontstekingsreacties. Bicarbonaat regelt ontstekingsreacties door snelle veranderingen in de pH van weefsels en vloeistoffen. Ook door snel ademen (wat de meeste mensen doen) verlies je veel CO2 (zuurstof). Wil je hier meer over weten?

 • Ondersteunt de genezing van aften. (vaak is de oorzaak een verzuring van je lichaam)

 • Werkt heel effectief gedurende het griepseizoen.

 • Een voetenbad, werkt bij regelmatig gebruik, om de dag een paar weken lang, ook tegen zweetvoeten.

 • Ter verlichting van brandend maagzuur. Drink wat water met een halve tot hele theelepel baking soda

 • Bij een zonverbrande huid en lichte brandwonden. Maak een papje met water en eventueel wat kokosolie en leg dit voorzichtig op de huid.

 • Verlaging van koorts.

 • Verlichting van jeuk.

 • Baking soda is een effectief middel om je tanden witter te maken. Eten, nicotine en alcohol maken vlekken op je tanden. Baking soda helpt om de vlekken te verwijderen. Baking soda is vaak verwerkt in producten die je tanden bleken maar je kunt ook zelf met baking soda de vlekken verwijderen. Maak je je tandenborstel vochtig en doe je er een klein beetje baking soda op. Poets je tanden hiermee, spuug het mengsel na het poetsen uit en spoel je mond met water. Let op: Het glazuur kan bij veelvuldig gebruik van deze methode beschadigen dus gebruik het mondjesmaat.

 • Baking soda heeft ook heel veel verschillende toepassingen in het huishouden. Je kunt er een schoonmaakmiddel van maken, verstopte afvoeren mee reinigen of geurtjes mee neutraliseren.

 • En voor iedereen betaalbaar! Gewoon te vinden in de schappen van de supermarkt, bij de bakproducten.

Het recept. Hoe maak ik het?

De ideale portie is als volgt:

 • Een glas warm/lauw water, omdat koud water schadelijk kan zijn voor je lever.

 • Een eetlepel appelazijn, liefst biologisch

 • Een halve theelepel baking soda.

 • Extra optie voor de vitamientjes: druppel Lemon essentiele olie van doTERRA (meer info)

Probeer om biologische en kwalitatieve baking soda te gebruiken. Om echt effectief te zijn, zou het rauw moeten zijn. Niet gepasteuriseerd, of met andere woorden: zoals ze het vroeger maakten. Als gevolg zal je meer van alle voordelen kunnen profiteren.

Hoe moet ik het drinken?

Je kan Ć©Ć©n tot drie glazen water met azijn en baking soda per dag drinken, maar het is belangrijk dat je het altijd op een lege maag doet, tenminste een uur voor je volgende maaltijd.

Als je je lichaam wilt reinigen zou je ieder uur voor de drie hoofdmaaltijden een glas moeten drinken. Wanneer je het niet meer specifiek consumeert om je lichaam te reinigen, kan je doorgaan met een uur voor het ontbijt een glas op een lege maag drinken.

Wil je meer weten over de toepassingen van deze wondermiddeltjes? Of wil je misschien een de lemon olie bestellen van doTERRA? Stuur me dan even een mailtje. šŸ™‚

Leuk als je in de comments laat weten wat jouw ervaring is met dit wondermiddel!

Ongevaccineerde kinderen….. stichtingvaccinvrij

Barefoot lopenĀ  https://www.facebook.com/100085816129502/videos/169932088946808