Gezond leven

Gezond leven is een levensstijl die je op een vanzelfsprekende manier kan ontwikkelen zonder dat je dag in dag uit met jouw gezondheid bezig hoeft te zijn. Maar goed. Vrijwel allemaal hebben we de neiging ons voorbij te lopen of niet goed te luisteren naar het lichaam. Ons is ook niet geleerd om gezond te leven.

Een goede gezondheid houdt in dat je een lichaam hebt dat goed stroomt, actief bent overdag, dagelijks ontgift en s nachts uitrust.

Mijn fysieke heling heb ik gezocht in gezond eten, natuurgeneeskundige supplementen (echt noodzakelijk voor mij) en zo natuurlijk mogelijk leven met verse groentes, fruit en producten.

Mijn basisregel is: ‘Eet en drink 80 % gezond leef en 20 % minder gezond.’ Dan behoud ik een goede balans zonder in de kramp te gaan schieten wanneer ik eens een keer wat minder gezond eet. Wanneer ik eens patat en een hamburger eet kan ik hier ook volop van genieten en bij een verjaardag kan ik gerust chips of toastjes met saus tot mij nemen.

Nog een basisregel van mij is: ‘Maak het jezelf gemakkelijk !’ Ga niet volgens mega strakke schema’s te werk. Je raakt hier onnodig gestressed van !

Veel mensen hebben de neiging om een strak dieet te volgen of aan keto vasten te doen voor een paar weken en je pakt hierna zo weer het oude patroon op. Gezondheid heb je te integreren in je dagelijks bestaan. Haal uit de vele voedingsadviezen die er zijn er uit dat wat voor jou werkt.

Voor het noemen van producten en leveranciers, in dit artikel, ontvang ik geen commissie of vergoeding. De producten zijn enkel geplaatst vanwege goede ervaringen.

Ík ben geen gezondheidsgoeroe ;). Deze tips zijn niet bedoeld als medisch advies.

 

Tips voor gezond leven

Douchen

De dag start ik met een warme douche en ik eindig altijd met een bijna koude of koude douche voor 2 tot 3 minuten. Het verbetert jouw emotionele veer kracht en het helpt met het sterker maken van jouw autonome zenuwstelsel en het omgaan met stress. Ik merk dat mijn suffe hoofd van de nacht verdwijnt en echt wakker wordt.

Maak het jezelf niet te moeilijk door meteen ijskoud te gaan douchen. Wen hier aan.

Lees meer over de voordelen van Koud douchen

 

 

Germaanse Geneeskunde

Germaanse Geneeskunde is niet alleen een nieuwe zienswijze binnen de geneeskunde, het staat voor een nieuw bewustzijn. Het is het besef dat ieder organisme over een onuitputtelijke creativiteit en buitengewone, zelfherstellende vermogens beschikt. Het is de erkenning dat iedere cel in ons lichaam is toegerust met een biologische wijsheid die wij delen met alle levende wezens. Boeiende materie. Op deze website kan je zoeken naar onderliggende oorzaken bij een ziekte en / of klacht. Het is verbazingwekkend nauwkeurig.

Germaanse geneeskunde

Natuurgeneeskundige (orthomoleculaire) ondersteuning

Ga niet zo maar, op eigen houtje, een multivitamine slikken. En dat je dan denkt: ‘Ik werk aan mijn eigen gezondheid.’ Het juiste suplement, de juiste hoeveelheid, het juiste merk is belangrijk. Ieder lichaam werkt anders. Hetgeen goed is voor mijn lichaam hoeft niet goed te zijn voor jouw lichaam.

Laat om deze reden natuurgeneeskundige supplementen altijd uittesten door een natuurgeneeskundig (orthomoleculair) therapeut.

Het is de investering waard !

De ene natuurgeneeskundige of orthomoleculair therapeut is niet hetzelfde als een andere therapeut. Er kan groot verschil aanwezig zijn tussen de kwaliteit en bekwaamheid van therapeuten.

Wanneer je een adres wilt van een goede natuurgeneeskundige therapeut, gevestigd in het midden van Nederland, stuur dan even een mail naar info@edithnijhuis.nl.

 

Supplementen met korting bestellen bij Varuvo voor ondernemers

Ben jij ondernemer ? Bij Varuvo kan jij je inschrijven met jouw KvK. Varuvo heeft een breed assortiment supplementen van vrijwel alle merken. Je ontvangt een korting van 30 %. Het scheelt flink in jouw portemonnaie

Varuvo

Orthomoleculaire supplementen, die nauwkeurig werden uitgetest voor mijn lichaam, hebben mij in relatief korte tijd veel gebracht. Bij aanvang moest ik veel supplementen innemen. Naarmate mijn gezondheid herstelde werd het minder. Dagelijks heb ik 3 supplementen nodig naast mijn gezonde eetpatroon.

 

Shampoobar, bodywashbar, gezichtsbar

Ik was mijn haren met een shampoobar van Happysoaps en de gezichtsreiniger is ook helemaal super. Het verschil dat ik hierbij merk is dat mijn haren gezonder worden en niet meer zwaar voelen.

Snuffel maar eens rond op hun websites. Ze hebben goede probeersetjes voor een zachte prijs

Happysoaps

Sole Keltisch Zeezout. Op een natuurlijke manier voldoende mineralen tot je nemen.

Geen keukenzout maar de Keltische variant. Wat het meest natrium-arme zout ter wereld is. Daarnaast bevat het gemiddeld ruim 75 mineralen en spoorelementen waaronder magnesium. Voor het slapengaan drink ik altijd nog een glas sole, dit geeft mij het gevoel dat ik mijn lichaam kickstart geef bij de verwerking en ontgifting in de nacht. Het is niet de bedoeling dat je liters water met sole gaat drinken. Alles met mate, 2 glazen per dag is prima. Goedkoop en doeltreffend

 • het is ontzettend gezond;
 • het wordt direct door je lichaam ‘herkend’ en in je cellen opgenomen;
 • de mineralen in zout helpen de organen om de zuurbase verhouding in het lichaam optimaal te houden door de zuren uit te scheiden;
 • het meest natriumarme zout ter wereld;
 • het bezit o.a. 84 mineralen;
 • het kan je helpen bij het krijgen en hebben van zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld;
 • het ontslakt je spijsverteringskanaal;
 • Keltisch zeezout drinken vult een mineralen- en sporenelemententekort aan;
 • etc.

Hoe maak je een sole van Keltisch zeezout?

 

Slapen

Absoluut een topproduct als je rondloopt met overspannenheid en / of een gestressed zenuwstelsel is Dromensap. Je kan al een proefverpakking aanschaffen voor 1,95 euro.

Dromensap

 

Tandpasta zonder fluoride

AloeDent Aloe vera Sensitive tandpasta bevat natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera, silica en tea tree-olie, die helpen om gezonde tanden te behouden. Je kunt er zeker van zijn dat je alle voordelen krijgt van een fluoridevrije tandpasta. De tandpasta bevat:

 • Aloe Vera om het tandvlees zacht te verzorgen;
 • Silica als natuurlijke witmaker;
 • Tea tree-oil dat een antiseptische werking heeft;
 • Echinacea en paardenkastanje die het tandvlees gezond houden;
 • Pepermunt en menthol als natuurlijke smaakstoffen.

Na iedere poetsbeurt spoelde ik kort met Duodent Mondwater

Oil pulling

Oil pulling, ‘olie trekken’ in de mond, is een oude techniek uit de Ayurvedische geneeskunde. Het is een zeer krachtige manier van ontgiften. Zoals mondslijmvlies stoffen op kan nemen (denk aan medicatie als spray of tabletje onder de tong) kan het mondslijmvlies ook stoffen afgeven en met name afvalstoffen. Oil pulling heeft veel voordelen voor de mondgezondheid. Het geneest je tandvlees, frissere adem en je tanden zijn witter.

Neem een eetlepel biologische (niet ontgeurde) kokosolie of sesamolie in je mond. Liefst in de ochtend voor je iets drinkt of eet, dus op je nuchtere maag. (zet een potje in de badkamer!) De olie wordt warm in je mond en smelt, beweeg de olie rustig door de mond heen en weer en tussen je tanden voor 15 tot 20 minuten. Olie bindt vuil en afvalstoffen en neemt zo ook bacteriën mee uit je lichaam. Je mag het nooit doorslikken want het is een verzameling afvalstoffen en bacteriën die je juist uit je lichaam wilt hebben.

Na het olie trekken slik je het niet door maar spuug je het uit en spoel je je mond goed na of poets je tanden. Als je in de wastafel uitspuugt dan de wastafel flink naspoelen met heet water ivm hygiëne en risico op verstopping. Tijdens de oil-pulling kan je alvast je ontbijt klaar maken of douchen.

Het is even wennen om dit te doen. Ik zat eerst ook in de weerstand. Ik doe het gemiddeld drie keer in de week.

Aluminiumvrije deodorant

Er zijn genoeg mensen, pubers en vrouwen in de overgang die overmatig zweten. De deo van Loveli is de eerste deodorant zonder aluminium die écht werkt. Op basis van kokosolie, zuiveringszout en zinkoxide. Het blokkeert je zweetklieren niet, maar neutraliseert zweetgeurtjes zodra het zweet je huid bereikt. Je zweet dus nog wel op een gezonde manier, maar je ruikt niets.

Loveli, aluminiumvrije deodorant

Neemolie

Een superfijne olie met veel toepassingen. Ik gebruik het voor mijn haar en mijn huid.

 

Geneeskrachtige kruiden

In eerste instantie heb ik gewerkt met orthomoleculaire suplementen. Toen ik wat opgeknapt was en meer kon doen kwam ik in de materie terecht van de geneeskracht van kruiden. Ik dacht altijd dat het erg veel werk was, maar dat valt hartstikke mee. Bovendien vind ik het leuk om te doen. Maar het scheelt ook in jouw portemonnaie. In het voorjaar doe ik 2 of 3 keer een plukronde om zelf tincturen, capsules te maken en thee.

https://www.youtube.com/watch?v=hmK4UNyJsYw

https://www.youtube.com/watch?v=hmK4UNyJsYw

 

Voeding die laaggradige ontstekingen zal remmen:

Veel ontstekingen beginnen in het spijsverteringskanaal. Alle voedingsmiddelen die gunstig zijn voor de darmflora zijn ook gunstig om ontstekingen te remmen.

 • Alle plantaardige voeding waaronder verse (biologische) groenten (kies groene groenten én groenten met een heldere kleur, vergeet vooral ook knoflook en uien niet)
 • Omega 3-vetzuren (walnoten, lijnzaad(olie), hennepzaad, vette vis, algenolie)
 • Olijfolie (koudgeperst) is een ontstekingsremmer, zeker bij hart- en vaatziektes en darmontstekingen.
 • Kruiden zijn hele sterke antioxidanten (vooral gember, kurkuma en alle Provençaalse kruiden zoals koriander, tijm, basilicum, rozemarijn enz.). Gebruik ze volop.
 • (Biologische) appels en druiven bevatten ook ontstekingsremmers.
 • Glutenvrije granen (zoals quinoa, haver, teff, boekweit)
 • Eiwitten maar dan bij voorkeur plantaardige eiwitten (groene groenten, zeewier, ongebrande noten, zaden, pitten)
 • Vitamine D. Een vitamine D-tekort kan ontstekingen in je lichaam aanwakkeren. In Nederland krijgen we over het algemeen te weinig vitamine D binnen. Kies daarom voor een goed opneembaar supplement. Klik hier voor enkele goede vitamine D- supplementen. 

Belangrijk is vooral ook om een grote variatie te eten. Eenzijdige voeding werkt allergieën in de hand die uiteindelijk ook tot ontstekingen zullen leiden. Denk eens aan zelfgemaakte amandel- of havermelk, kefirdranken, kokosolie, wilde rijst, ongebrande noten, zaden zoals pompoenzaad, sesamzaad, zonnebloempitjes, peulvruchten, gefermenteerde soja zoals miso, natto of tempé. Verdiep je vooral ook eens in superfoods als aanvulling en voor de variatie.

Wanneer er constant brandjes in het lichaam woekeren ontstaat er overal schade: in bloedvaten, in gewrichten, in de hersenen en in organen. Als het beëindigen van de ontstekingsfase spaak loopt, blijven de volgende fases van herstel ook uit, of verlopen vertraagd (zie onderstaande afbeelding). Het bindweefsel (collageen) wordt na verloop van tijd steeds minder belastbaar. Dat betekent dat onder andere onze botten, kraakbeen, pezen, bloedvaten en tussenwervelschijven langzamerhand verzwakt raken en kwetsbaarder worden. We noemen dit vaak veroudering of slijtage, maar in feite is het versnelde veroudering.

 

Nog uitschrijven etherische olieen in navel

Wist je waarom je verschillende oliën in en op de navel moet doen?
Onze Navel (Nabhi), is een geweldig geschenk dat onze Schepper ons heeft gegeven. Volgens de wetenschap is het eerste deel dat na de conceptie is gecreëerd, de navel. Nadat het is gecreëerd, sluit het zich aan bij de placenta van de moeder via de navelstreng.
Onze Navel is zeker iets geweldigs! Al onze aderen zijn verbonden met onze navel, waardoor deze het centraal punt van ons lichaam is. De navel is het leven zelf!
De “Pechoti” zit achter de navel, die ruim 72.000 aderen heeft. De totale hoeveelheid bloedvaten die we in ons lichaam hebben is gelijk aan het dubbele van de omtrek van de aarde.
Dat wisten we om de temperatuur te verlagen naar de baby’s, we hebben een wattenstaafje met alcohol in de navel gedaan, nu weten we dat met olie beter is.
Olie aanbrengen in de navel herstelt de droogheid van de ogen, slecht uitzicht, de alvleesklier, de hakken en gekapte lippen, houdt het gezicht helder, het haar gezonder, tegen pijn in de knie, de rillingen, lethargie, pijn in de gewrichten en droge huid.
. Breng Neem Olie aan in je navel – om van hardnekkige puistjes en acne af te komen
. Breng Amandelolie aan in je navel- om een stralende gezicht te bereiken
. Breng Mosterdolie aan in je navel – om droge, gekapte lippen weg te werken. Ook je darmen in beweging houden om schadelijke bacteriën te verwijderen maar het goede te behouden. Werkt eigenlijk als een milde detox.
. Breng olijfolie of kokosolie aan – om je vruchtbaarheid te verbeteren
Houd alcohol gedompeld katoen op je navel – om verkoudheid, griep en een loopneus te genezen. Als een baby buikpijn heeft, doen we een paar druppels direct in de navel en geven we de massage rond de marine een paar minuten, de pijn is genezen. Olie werkt op dezelfde manier.
Houd brandy doorweekte wattenbal op je navel – om menstruatiepijn en krampen te verzachten, en niet te vergeten de Scharlei olie voor menstruatiepijn en voor Overgang kwaaltjes.
Sesamolie wordt gebruikt bij alle soorten gewrichtspijnen. Het staat ook bekend om botten te versterken. Veel ouders gebruiken het bij hun kinderen elke avond voor het slapengaan.
Gebruik een gelijke hoeveelheid mosterdolie en gemberolie voor maag, opblazen, misselijkheid en spijsverteringsproblemen.
Het gebruik van Warme Ghee verbetert de doorbloeding naar het zenuwstelsel en verhoogt ook het immuniteitssysteem. Het geneest constipatie en bouwt een sterk spijsverteringsstelsel. Het geeft verlichting van gewrichtspijn.
Tijmolie is anti-spasmodisch, het helpt je slagaders en aderen te ontspannen, waardoor de bloeddruk en stress naar je hart wordt verlaagd. Het kan ook helpen om je hartspieren te versterken en te tinten.
Als diureticum kan Thymolie je lichaam helpen om overtollig water, zout en gifstoffen uit je lichaam te verwijderen, wat helpt bij gewicht, bloeddruk, spijsvertering en meer.
Tijmolie is een verwachtmiddel, wat betekent dat het slijm uit je luchtwegen en longen kan verwijderen. Tijmolie is goedgekeurd door de Duitse Commissie E voor de behandeling van bronchitis, kinkhoest en ontsteking van de bovenste luchtwegen.
Onthoud dat Thyme-olie een krachtige verbinding is en niet direct op je huid gebruikt mag worden, aangezien dit sensibilisatie en irritatie kan veroorzaken. Het moet eerst verdund worden met draagolie (zoals olijfolie, kokosolie of amandelolie)
Thymus Vulgaris) Essentiële Olie 100% Pure Therapeutische Grade is waar je naar zoekt.
* VOOR KNIEPIJN *
Doe ‘s avonds voor het slapen gaan 3 druppels Castorolie in je navel en smeer het anderhalve cm rond je buik
* VOOR TREMORS EN LETHARGY, PIJNVERLOSING IN JE MEDEDINGEN EN DROGE HUID
Doe ‘s avonds voor het slapengaan 3 druppels mosterdolie in je navel en smeer het anderhalve cm rond je navel.
WAAROM OLIE IN EN OM JE BUIKKNOP ZETTEN?
Je navel kan detecteren welke aderen zijn opgedroogd en door olie te zetten, openen die zenuwen ze…
En er zijn z,n honderden verschillende oliën die nog niet genoemd zijn, heb aromatherapie opleiding gevolgd en ingezet je mag mij altijd iets vragen.

Darmreiniging met Wonderolie

Dit werkt het beste als je de avond ervoor iets vettig hebt gegeten zoals pizza met veel kaas. Roer 50 ml wonder olie in een glas warme melk en drink het ‘s ochtends op lege maag. Daarna niet eten of drinken. Na ongeveer een uur begint het te werken. Na elk toilet bezoek moet je water of kruidenthee drinken. Alleen warm water drinken werkt het beste. Na 5 tot 6 toilet bezoek kan je een beetje eten. Als je om 8.00 uur begint, dan ben je rond 13.00 uur klaar en kun je eten.

Wonderolie kun je ook 3 dagen achter elkaar voor het slapen gaan 2 eetlepels nemen. Dit is prettiger voor kinderen en ouderen.

Methode 2

Darm reiniging met Natrium Bicarbonaat / Zuiveringszout

Neem 1-1,5 eetlepel zuiveringszout in een groot glas lauw water en voeg daar 1-2 eetlepels limoensap toe. Roer het tot het zout is opgelost en drink het op lege maag. Na maximaal 1 uur begint het te werken. Na de eerste stoelgang begin je met het drinken van lauw water tot er alleen maar water uitkomt. Daarna stop je met water drinken, wacht nog een half uur ga daarna eten en uitrusten.

Veel slapen op deze dag en warm, licht verteerbaar eten.

Let op:

Mocht er na 1,5 uur nog niets gebeuren dan kun je gewoon gaan eten en de zuivering op een andere dag weer proberen. Wij hebben gemerkt dat bij hoge verzuring tegen lage PH waarde van 4 tot 5, deze reiniging pas na een aantal pogingen begint te werken. De natriumbicarbonaat wordt door het lichaam opgenomen om te ontzuren, dan lijkt het alsof de reiniging niet werkt. Echter stijgt de PH waarde wel. Dat is een voordeel wat wij vaker hebben gemeten.

Je kunt ook PH strips aanschaffen en zelf thuis voor en na een reiniging het verschil meten en bijhouden.

Voetenbad

INGREDIËNTEN:

– ruime teil met lauwwarm water

– 1 kopje appelazijn (of ½ kopje bakingsoda)

–  ½ kopje pure magnesium/bitterzout

–  ¼ kopje Himalaya zeezout (of ¼ kopje Keltisch zeezout)

– 5 druppels lavendel essentiële olie

 

 

 • n

EEN WONDERMIDDEL….. Water met bakingsoda & appelazijn

Je hebt vast wel wel azijn en baking soda in de voorraadkast staan. Wist je dat deze twee middelen gecombineerd geweldig zijn?

Azijn en baking soda worden al erg lang gebruikt in verschillende gezondheids- en schoonheidsmiddelen. Deze twee producten zijn erg effectief, goedkoop en makkelijk te vinden. Dat is waarom iedereen ze in huis zou moeten hebben.

Naast dat je azijn en baking soda kan gebruiken om je huis schoon te maken en je haar natuurlijk te wassen, zullen we in dit artikel uitleggen waarom deze combinatie een krachtig gezondheidsmiddel is om verscheidene soorten ziektes te voorkomen en een ideaal gewicht te behouden. Super, toch?

Waarom azijn en baking soda mengen?

Dit wondermiddel geeft je alle voordelen van azijn en baking soda. Deze voordelen zullen we hieronder opnoemen. Azijn en baking soda hebben een tegenovergestelde pH, respectievelijk alkaline en zuur, waardoor je het kan drinken zonder gevaar voor je gezondheid.

Als een gevolg zal je alle eigenschappen van dit geneesmiddel verkrijgen, zonder dat je je lichaam verzuurt.

Daarnaast consumeren veel personen baking soda om brandend maagzuur te bestrijden. Dit is echter niet goed op de lange termijn, omdat dit de natuurlijke pH van je maagzuur kan veranderen. Het chloorzuur in je maag moet in balans zijn om voedsel goed te verteren.

Eigenschappen van appelazijn

Appelazijn is een geweldig medicinaal voedingsmiddel, dat in staat is om het lichaam te reinigen en te revitaliseren, dankzij de overvloed aan voedingswaarden.

Het bevat vitamine A en B, essentiële vetzuren, enzymen en verschillende mineralen, zoals calcium, fosfor, kalium, magnesium, zwavel, zink, ijzer en silicium en nog veel meer.

De belangrijkste eigenschappen

 • Helpt je om giftige stoffen te elimineren dankzij het zwavelgehalte en heeft ook een direct effect op je lever, waardoor je vetten beter metaboliseert.

 • Voorkomt urineweginfecties en verzorgt je nieren, omdat het helpt om je urinewegen en urinezuur schoon te houden.

 • Geeft je metabolisme een boost en elimineert overvloedig vet uit je lichaam, wat helpt om gewicht te verliezen.

 • Is een uitstekend diureticum, wat je in staat stelt om overtollige vloeistoffen uit je lichaam te verwijderen.

 • Voorkomt droge ogen dankzij de vitamine A.

 • Bevordert spijsverteringsprocessen, omdat het rijk is aan enzymen. Het is erg handig tegen winderigheid, zuurheid en een opgeblazen gevoel.

 • Bestrijd constipatie, wat de gesteldheid van je darmflora verbetert.

 • Vermindert tandvleesontsteking. In dit geval raden we aan om het eerst een beetje door je mond te laten gaan (net als mondspoeling) voordat je het doorslikt.

 • Elimineert slijm tijdens verkoudheden en bijholteontsteking.

 • Vermindert cholesterolwaarden, triglyceriden en urinezuur.

 • Verlicht hoest en keelpijn.

 • Voorkomt maagkrampen, dankzij de mineralen die het bevat.

 • Verbetert de gesteldheid van je huid en je haar dankzij de vitaminen en mineralen die het bevat.

 • Vermindert het risico op alle soorten stenen, of het nu gal-, lever- of nierstenen zijn.

 • Bestrijd hyperaciditeit van de maag en verlicht het direct. Daarnaast behandelt en voorkomt het ook maagzweren, die ontstaan wanneer er te veel zuur is.

 • Verlicht urineweginfecties.

 • Verbetert dentale gezondheid en voorkomt problemen zoals gaatjes of tandplak.

Eigenschappen van bakingsoda (natirium bicarbonaat)

Baking soda is een andere benaming voor zuiveringszout of natriumcarbonaat. Baking soda is op heel veel verschillende manieren te gebruiken. Het wordt gebruikt als schoonmaakmiddel, voor medicinale doeleinden en is een verzorgingsproduct.

De belangrijkste eigenschappen en toepassingen

 • Natriumbicarbonaat zorgt voor ontgifting van het lichaam

 • Natriumbicarbonaat is een verbluffend geneesmiddel omdat de opname van bicarbonaat het CO2 gehalte verhoogt. CO2 is de belangrijkste regelaar van ontstekingsreacties. Bicarbonaat regelt ontstekingsreacties door snelle veranderingen in de pH van weefsels en vloeistoffen. Ook door snel ademen (wat de meeste mensen doen) verlies je veel CO2 (zuurstof). Wil je hier meer over weten?

 • Ondersteunt de genezing van aften. (vaak is de oorzaak een verzuring van je lichaam)

 • Werkt heel effectief gedurende het griepseizoen.

 • Een voetenbad, werkt bij regelmatig gebruik, om de dag een paar weken lang, ook tegen zweetvoeten.

 • Ter verlichting van brandend maagzuur. Drink wat water met een halve tot hele theelepel baking soda

 • Bij een zonverbrande huid en lichte brandwonden. Maak een papje met water en eventueel wat kokosolie en leg dit voorzichtig op de huid.

 • Verlaging van koorts.

 • Verlichting van jeuk.

 • Baking soda is een effectief middel om je tanden witter te maken. Eten, nicotine en alcohol maken vlekken op je tanden. Baking soda helpt om de vlekken te verwijderen. Baking soda is vaak verwerkt in producten die je tanden bleken maar je kunt ook zelf met baking soda de vlekken verwijderen. Maak je je tandenborstel vochtig en doe je er een klein beetje baking soda op. Poets je tanden hiermee, spuug het mengsel na het poetsen uit en spoel je mond met water. Let op: Het glazuur kan bij veelvuldig gebruik van deze methode beschadigen dus gebruik het mondjesmaat.

 • Baking soda heeft ook heel veel verschillende toepassingen in het huishouden. Je kunt er een schoonmaakmiddel van maken, verstopte afvoeren mee reinigen of geurtjes mee neutraliseren.

 • En voor iedereen betaalbaar! Gewoon te vinden in de schappen van de supermarkt, bij de bakproducten.

Het recept. Hoe maak ik het?

De ideale portie is als volgt:

 • Een glas warm/lauw water, omdat koud water schadelijk kan zijn voor je lever.

 • Een eetlepel appelazijn, liefst biologisch

 • Een halve theelepel baking soda.

 • Extra optie voor de vitamientjes: druppel Lemon essentiele olie van doTERRA (meer info)

Probeer om biologische en kwalitatieve baking soda te gebruiken. Om echt effectief te zijn, zou het rauw moeten zijn. Niet gepasteuriseerd, of met andere woorden: zoals ze het vroeger maakten. Als gevolg zal je meer van alle voordelen kunnen profiteren.

Hoe moet ik het drinken?

Je kan één tot drie glazen water met azijn en baking soda per dag drinken, maar het is belangrijk dat je het altijd op een lege maag doet, tenminste een uur voor je volgende maaltijd.

Als je je lichaam wilt reinigen zou je ieder uur voor de drie hoofdmaaltijden een glas moeten drinken. Wanneer je het niet meer specifiek consumeert om je lichaam te reinigen, kan je doorgaan met een uur voor het ontbijt een glas op een lege maag drinken.

Wil je meer weten over de toepassingen van deze wondermiddeltjes? Of wil je misschien een de lemon olie bestellen van doTERRA? Stuur me dan even een mailtje. 🙂

Hier kan je informatie vinden over supplementen die zekers goed zijn voor het zenuwstelsel. Maak hierin jouw eigen keuze.

Zenuwstelsel supplementen

Leuk als je in de comments laat weten wat jouw ervaring is met dit wondermiddel!

Ongevaccineerde kinderen….. stichtingvaccinvrij

Barefoot lopen  https://www.facebook.com/100085816129502/videos/169932088946808

Remedies voor hoog gevoelige mensen

Home