Zenuwstelsel supplementen

 

Deze supplementen hebben mij zeer goed geholpen om mijn zenuwstelsel te herstellen. Deze supplementen zijn een wat algemeen advies. Wanneer je een hersenschudding en / of zenuwstelselproblemen hebt zitten er vaak op fysiek niveau laaggradige onstekingen. Daar zal ik nog wel meer over schrijven. De cellen lopen vast, het bewegen van je lichaam loopt vast, hersenvocht stroomt niet meer goed en ga zo nog maar even door. Je moet je lichaam zien te herstellen van de klappen die het heeft gehad. Je kan meer lezen over een, voor mij, gezonde levensstijl op Gezond Leven

Wanneer je specifieke supplementen wilt afgestemd op jouw persoonlijke situatie, ga dan naar een natuurgeneeskundig therapeut toe. Je kan bij mij het adres opvragen van een natuurgeneeskundig therapeut, die ook goed emotioneel met je meekijkt, gevestigd in de provincie Utrecht.

Andohadin 1109

Een ‘must’ voor een normaal werkend zenuwstelsel.

1109 Andohadin is een supplement dat, doordat het vitamine B1, B2, B3, B6, B12, magnesium en koper bevat, bij kan dragen aan een normale energiehuishouding en een normale werking van de zenuwen. Ook zijn magnesium, vitamine B1, B3, B6, B12 gunstig voor het concentratievermogen, leervermogen en geheugen. Zink en vitamine B5 ondersteunen bij drukke werkzaamheden en in spannende tijden.

Samenstelling per dagdosering (6 vegacaps): (% RI*)
Vitamine B1 (thiamine HCl) 3 mg (273%)
Vitamine B2 (riboflavine) 3 mg  (214%)
Vitamine B3 (nicotinamide) 30 mg  (188%)\
Pantotheenzuur (Vit. B5 als calcium pantothenaat) 50 mg (833%)
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat) 5 mg (357%)
Vitamine B12 (adenosyl cobalamine) 300 mcg (12.000%)
Vitamine E (d-alfa-tocoferyl succinaat) 36 mg / 54 IE (300%)
Magnesium (magnesium citraat) 300 mg (80%)
Zink (zink citraat) 25 mg (250%)
Chroom (chroom picolinaat) 90 mcg (225%)
DMAE (Dimethylaminoethanol) 15 mg
DMG (Dimethylglycine) 90 mg
Druivenpitten (Vitis vinifera)-extract (75% proanthocyanidinen) 30 mg
Quercetine dihydraat 15 mg
Fosfatidyl choline 48 mg
Acetyl-l-carnitine 204 mg
Taurine 150 mg
L-tyrosine 150 mg
L-tryptofaan 240 mg
L-glutamine 300 mg
Amerikaanse ginseng (Panax quinquefolius L.)-extract (4:1) (10% ginsenosiden) 150 mg
Japanse tempelboom (Ginkgo biloba)-extract (24% flavonoïden, 6% terpenen) 45 mg
RI* = Referentie Inname

Gebufferde Vitamine C van Vitakruid

Zeer fijn supplement. Van meerder mensen uitstekende reacties vernomen. Doordat de Vitamine C in gebufferde vorm is komt deze niet zuur binnen.

Ingrediënten: Calcium (L-ascorbaat), Magnesium (L-ascorbaat), hypromellose (capsule), OPC (druivenpit extract), Zink (citraat), Quercetine, magnesium stearaat (anti-klontermiddel), L-Glutathion, Mangaan (citraat), Koper (gluconaat), silicium dioxide (vulstof).

 

Metagenics Magnesium in poedervorm

Een zeer fijn supplement is de Metagenics Magnesium in poedervorm. Doordat het in poedervorm is wordt het direct opgenomen in je cellen op een vriendelijke manier. Dit werkt vele malen prettiger dan tabletten of capsules. Dagelijks neem ik deze magnesium in, simpelweg omdat mijn lichaam er om vraagt. Let er op met bestellen dat je de poedervorm neemt want ze zijn ook verkrijgbaar in tabletten.

 

Kurkuma booster

Deze kurkuma kapsules schaf ik aan bij Leef bewust De ene kurkuma is de andere kurkuma niet.

Cerebrolymf, Gemmoplex 39 (drainage)

Dit werkt in op het centrale deel van jouw hersenen. Wanneer jij vast bent gelopen met jouw zenuwstelsel loopt het vaak ook niet lekker in de hersenen. Dit maakt de hersenen losser en verloste je van hersenmist.

Kruidentincturen, water, alcohol 20%, glycerine.

Kruidentincturen / Gemmo’s (in wisselende verhouding): Spaanse aak gemmo; Zwarte els gemmo; Zachte berk gemmo; Japanse notenboom; Europese olijf gemmo; Zwarte bes gemmo; Roos canina gemmo; Mammoetboom gemmo;

Dieplymf, Gemmoplex 40

Een geweldig middel. Als jouw zenuwstelsel vastslaat stromen de lymfen ook moeizaam. Wanneer je dit inneemt ga je meteen ontspannen en zakken in jouw lichaam. Ik kwam met dit middel beter in beweging. Vooral in de begintijd was bewegen voor mij echt een groot probleem door alle stress.

 

Ooglymf, Gemmoplex 31

Even puur afhankelijk van jouw situatie. Bij mij was alles ernstig :(. Ik had problemen met mijn oog coördinatie en hier heeft Ooglymf mij bij geholpen. Dit middels is zekers niet voor iedereen van toepassing.